De mini-pupillen in actie tijdens de 40 meter sprint. Foto Alex Roodakkers
De mini-pupillen in actie tijdens de 40 meter sprint. Foto Alex Roodakkers Foto: Alex Roodakkers

Van jong talent tot helden van weleer: iedereen geniet van clubkampioenschappen

Algemeen Sport

Het was een bijzonder gezicht. Tussen al het groen was zaterdag ook een aantal ouderwetse geel-groene shirts te zien. De clubkampioenschappen van Voorschoten’97 Atletiek waren ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de club voor één keer ook open voor oud-leden. Zij beleefden een middag vol nostalgie.

door: Matthieu Hilgersom

Ze moesten goed zoeken in hun kast, maar uiteindelijk kwam dat oude shirt weer boven water. Het tenue waarin ze vele successen behaalden tijdens wedstrijden in het hele land en vrienden maakten voor de rest van hun leven. De tijd achterhaalde hen. Studie, werk, een gezin; iedereen had zijn eigen reden om te stoppen bij Voorschoten’97.

 Het was uit het oog, maar zeker niet uit het hart. Zo bleek zaterdag. Meerdere ex-leden gingen in op de uitnodiging om nog één keer hun spikes aan te trekken voor de speciale jubileum clubkampioenschappen. Het niveau van toen haalden zij weliswaar niet meer, maar qua gezelligheid was er in al die jaren niets veranderd. Het deed hen ongetwijfeld goed dat Voorschoten’97 Atletiek nog altijd springlevend is.

Mix van leeftijden

De leden van nu namen de helden van weleer als vanzelf op in de groep. Zoals dat altijd gaat bij de clubkampioenschappen. Iedereen strijdt in zijn eigen categorie om de prijzen, maar hij of zij werkt, met uitzondering van de sprint, de onderdelen af in een groep die een mix vormt van alle leeftijden. De ervaren atleten helpen de jonge talenten en iedereen moedigt elkaar aan. Het staat symbool voor de sfeer binnen de atletiektak van Voorschoten’97.

Na de onderdelen van de meerkamp stond de estafette op het programma. Trainer Lisa Brink had een prachtige hindernisbaan gemaakt waarin jong en oud met hun eigen team een emmer water over de finishlijn moesten brengen. Slalommen, kracht, techniek en samenwerken; het kwam allemaal samen in dit spectaculaire eindonderdeel. Team 2 pakte de winst. Zij kregen voor deze krachtsinspanning de ultieme beloning: een taart!

Cross

De cross vormde de afsluiting van de beregezellige sportieve middag. De organisatie had een parcours samengesteld van één kilometer met diverse klimmetjes, veel bochten en zware meters door de verspringbak. De kinderen legden de route één keer af, de volwassenen drie keer. Al waren er ook kinderen die zich stoer waagden aan de lange afstand.

Na afloop kreeg iedereen een herinnering en waren er voor de beste meerkampers en crossers mooie medailles. Tijdens de barbecue werd er nog lang nagepraat over de leuke middag en de grootste sportieve successen. De kinderen bleven zelfs nog een nachtje slapen in een tent op de club. Zij maakten met elkaar nieuwe herinneringen voor het leven!

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 55 minuten geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 7 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 7 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 8 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 8 uur geleden