Afbeelding
Foto: VSK

Formatie VVD, VL en CDA van start, wellicht voor paardenmarkt akkoord

Politiek Persberichten Politiek

(Persbericht) Donderdagavond heeft de Raad van Voorschoten het verslag van informateur Rosenthal besproken. De uitkomst is dat de VVD, Voorschoten Lokaal en CDA op verzoek van de raad aan de slag gaan om een coalitieakkoord op te stellen. 

Wel een andere samenstelling dan verwacht maar hiermee wordt invulling gegeven aan de brede wens van de raad en het advies van de informateur om verantwoordelijkheid te nemen en snel een coalitie te vormen.

Partijen hebben elkaar gevonden in hun wens om te werken aan een mooi, toekomstbestendig en zelfstandig Voorschoten. Ze hebben de intentie om voor de Paardenmarkt een akkoord aan de raad te presenteren zodat er weer besluiten genomen kunnen worden. De basis is in de eerdere formatieronde met dezelfde drie partijen en D66 al gelegd. De verwachting is daarom dat afronding op korte termijn mogelijk is. 

Voorschoten staat voor de uitdaging om zaken te realiseren op het gebied van woningbouw, energietransitie en maatschappelijk vastgoed. VVD, VL en CDA zien ernaar uit om vooruit te kijken en concrete keuzes te maken op genoemde onderwerpen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 2 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 7 uur geleden 20
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol gisteren 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24