Afbeelding
Foto's: VSK

Voorschotense honden duiken in Het Wedde

Algemeen Regio nieuws

Voorschotense honden werden vandaag wel heel erg verwend in zwembad Het Wedde. Waar ze normaal gesproken niet welkom zijn, mochten een kleine 20 viervoeters vanmiddag een duik nemen in het water. En daar werd gretig gebruik van gemaakt. 

Op deze bloedhete zondag was een duik in het water ook meer dan welkom voor de viervoeters. De een plonsde direct het water in, de ander moest nog even wennen en werd door het baasje op sleeptouw genomen. In het water lagen allerlei speeltjes, door diverse leveranciers aangeleverd. Voor de tennisballen tekende de twee tennisverenigingen. Na afloop van het plonsfestijn worden al deze materialen aan het lokale dierenasiel gedoneerd. Tussen de zwempartijen door mochten de honden genieten van de doggybar, na afloop werden ze met speciale hondenshampoo gewassen voordat ze met hun baasjes en twee ‘dobbybags’ weer naar huis vertrokken. Hoogstwaarschijnlijk voor een welverdiend dutje na al deze inspanning.

Lisa en Cheraine, medewerkers van zwembad Het Wedde hadden het idee om dat laatste dag voor de zomersluiting hondenzwemmen te introduceren bij Het Wedde. In buitenbaden is hondenzwemmen vaak gebruikelijk op de laatste dag voor de sluiting van het zomerseizoen, als het water toch wegloopt. In binnenbaden wordt het evenement in verband de hygiëne en de waterkwaliteit niet georganiseerd. Maar omdat in zwembad Het Wedde de komende twee weken dicht gaat in verband met werkzaamheden, kon het deze keer wel. 

Het evenement was een groot succes, honden en baasjes genoten en het trok zelfs de aandacht van de regionale pers.

Het zwembad gaat op 7 augustus weer open met een poffertjesfeest. In de tussentijd wordt er heel wat werk verricht aan het bad. De onderwaterverlichting wordt vernieuwd, de pompen gereviseerd, reparaties aan het voeg- en tegelwerk en wordt een dieptereiniging uitgevoerd. Ook wordt het bad geïnjecteerd waardoor er minder water verloren gaat. Tenslotte wordt het dak schoongemaakt en gerepareerd en de zonnepanelen worden gereinigd.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding