Afbeelding
Foto: Sleutelstad.nl

Provincie haalt protestvlaggen en spandoeken weg

Algemeen Regio nieuws

De Provincie Zuid-Holland gaat na 5 augustus 2022 protestvlaggen en spandoeken die gevaarlijk zijn voor de verkeersveiligheid weghalen. Tot die tijd krijgen eigenaren zelf de tijd om deze te verwijderen. De omgedraaide vlaggen zijn een protest van boeren tegen de stikstofmaatregelen. 

De afgelopen weken zijn er op verschillende plekken langs provinciale wegen, bruggen en kruispunten protestvlaggen en spandoeken verschenen. Deze vlaggen en spandoeken zijn geplaatst op of vastgemaakt aan eigendommen van de provincie. ‘Wij ontvangen veel meldingen over vlaggen en spandoeken die een gevaar kunnen vormen voor de verkeersveiligheid. Protestvlaggen die een direct gevaar vormden voor de verkeersveiligheid, bijvoorbeeld loshangende vlaggen, vlaggen die het zicht van camera’s blokkeerden of die het zicht op borden of verkeerslichten belemmerden, zijn inmiddels verwijderd’, zegt gedeputeerde Frederik Zevenbergen die onder andere verkeer in zijn portefeuille heeft. 

Maar onlangs kwam een afgescheurde vlag op een rijdende auto terecht. ‘Hier moeten we als wegbeheerder en als verantwoordelijke voor de veiligheid op de weg een duidelijke grens trekken. Hoe langer de vlaggen en spandoeken blijven hangen, hoe groter de kans dat deze op enig moment losraken en daarmee een gevaar zijn voor de verkeersveiligheid.

Het recht op protest is een groot goed in Nederland, maar stopt als je de veiligheid van anderen in het gevaar brengt. Dit is nu het geval en daarom trek ik een duidelijke grens. We geven iedereen tot 5 augustus de mogelijkheid om zelf de vlaggen en spandoeken te verwijderen. De vlaggen en spandoeken die na deze datum nog hangen worden verwijderd’, aldus Zevenbergen. 

Nieuws overzicht

Een noodkreet van het bestuur. De 100e editie en het NK wordt dit jaar verreden maar hulp is hard nodig! Foto: Nelleke de Vries
Noodkreet vanuit het bestuur van de Kortebaandraverij 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 3 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 15 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 16 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 21 uur geleden