Men are installing a window in the apartment. Almost assembled corner polyvinyl construct by two workers.
Men are installing a window in the apartment. Almost assembled corner polyvinyl construct by two workers. Foto: Shutterstock

Een ervaren glaszetter die elke klus kan klaren

Algemeen

Waar je ook in Nederland woont, er is in elke regio wel een betrouwbaar glaszettersbedrijf te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld via glaszetterdirect eenvoudig informatie vinden en contact opnemen met een glaszetter bij jou in de buurt. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over het inschakelen van een glaszetter, zodat je kunt genieten van een geweldige service.

Het nauwkeurige werk van een glaszetter

Een ervaren glaszetter verricht diverse werkzaamheden die te maken hebben met het plaatsen van glas in onder andere ramen en kozijnen. Als glaszetter is het ontzettend belangrijk dat elk klas op een veilige manier geplaatst wordt. Daarom begint een glaszetter eerst met het opmeten van het desbetreffende kozijn waar het glas uiteindelijk geplaatst moet worden. Vervolgens kan het glas op de juiste maat worden gesneden of besteld. Wanneer er enkel glas geplaatst moet worden, kan de glaszetter deze zelf op maat snijden. Echter wordt er tegenwoordig veel meer gebruik gemaakt van dubbel glas en wordt dit in een fabriek al op maat gesneden.

Een prachtige afronding is cruciaal

Zodra het nieuwe glas onderweg is, moet natuurlijk het oude glas eerst worden verwijderd en het kozijn klaar worden gemaakt voor de plaatsing van het nieuwe glas. Zodra het kozijn helemaal is aangepast voor het nieuwe glas, is het tijd om het glas te plaatsen. De glaszetter gaat zorgvuldig te werk en plaatst het glas vanuit de binnen- of buitenkant van het gebouw. Wanneer het nieuwe glas in het kozijn is geplaatst, moet deze netjes worden afgewerkt. Om het kozijn wordt een lijst geplaatst en de randen hiervan dichtgemaakt, zodat het glas stevig blijft zitten.

De talenten van een glaszetter

De werkzaamheden die een glaszetter moet kunnen verrichten vereisen een gezonde fysieke conditie, precisie en een goede samenwerking met mede collega’s. Daarnaast is een glaszetter in staat om precies te zien welk type glas je nodig hebt om jouw probleem op te lossen. Is jouw ruit kapot of wil een betere glasisolatie in jouw woning? Dan kun je eenvoudig contact opnemen met een glaszetter in jouw regio en staat deze binnen een half uur bij jou voor de deur.

Ingezonden mededeling

Nieuws overzicht

Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 2 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 2 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 3 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 3 uur geleden
Afbeelding
Staking Sleutelstad is voorbij 20 uur geleden