Vlnr Cees Bijloos, Gerard de Jong, Jean-Paul Spiegeler en Jan van Leeuwen.
Vlnr Cees Bijloos, Gerard de Jong, Jean-Paul Spiegeler en Jan van Leeuwen. Foto: VSK

Complimenten voor het Uitvoerend Bedrijf

Algemeen Regio nieuws

Keihard hebben de mannen en vrouwen van het Uitvoerend Bedrijf gewerkt voor tijdens en na de Voorschotense Paardendagen. Dat verdient een compliment, vonden oud voorzitter Cees Bijloos en nieuwe voorzitter Jan van Leeuwen. Vanmorgen brachten ze twee taarten naar het UB. 

‘Dit was een opstartjaar want we hadden maar drie maanden voorbereidingstijd. Maar vergis je niet, het werk voor het UB begon twee weken geleden al’, zeggen de mannen. ‘Voor het eerst sinds drie jaar werden de spullen, zoals de hekken, weer gebruikt. Waren ze er allemaal nog en in welke staat? Bovendien waren er flink wat mutaties binnen de organisatie van het UB de afgelopen tijd dus voor veel medewerkers was het de eerste keer.’

Vrijdag werd een deel voor de kortebaan op de Van Beethovenlaan ingericht, zaterdag het zand gestort en de hekken geplaatst. Vrijdagavond werd de markt ingericht, de tent geplaatst, het trapje bij het kruis, het zand gestort, de slagboom geïnstalleerd en nog veel meer. Na de paardenmarkt moest dat weer weg en de hekken geplaatst voor de paardenactiviteiten ’s avonds. Na afloop werd ook dat allemaal weer opgeruimd. 

‘En heel netjes, we kregen zelfs complimenten van de bewoners’, zeggen Bijloos en Van Leeuwen. ‘Datzelfde geldt voor de zondag, na alle activiteiten is er razendsnel opgeruimd, ook op de Van Beethovenlaan. Ze hebben het geweldig gedaan en dat in het weekend. De medewerkers hebben er met zijn allen voor gezorgd dat de Paardendagen vrijwel vlekkeloos zijn verlopen.’ 

De twee voorzitters kwamen met twee taarten (‘gesponsord door de Hema) die door toezichthouder Jean-Paul Spiegeler en beladen chauffeur (reiniging) Gerard de Jong in ontvangst werden genomen. ‘Normaal zit hier zo’n 45 man, nu met de vakantie is dat stukken minder maar het komt wel op’, grapt Jean-Paul.