Afbeelding

Zwembad het Wedde is weer open!

Algemeen

Vandaag op 7 augustus is zwembad Het Wedde weer opengegaan. Dat zwembad precies in de schoolvakantie dicht was, heeft hier en daar wel wat gemopper op social media opgeleverd. Waarom moest dat nou net in de schoolvakantie, vroegen mensen zich af.

Natuurlijk begrijpen wij dat het jammer is, legt Gerard van Hal, directeur Sportfondsen uit, maar het is echt noodzakelijk om jaarlijks grondig onderhoud te plegen. Daarom gaan we jaarlijks twee weken dicht, op deze manier kunnen we alles tegelijk aanpakken in plaats van gespreid over het jaar een dag of dagdeel te moeten sluiten. Uit ervaring weten wij dat in week 3 en 4 van de schoolvakantie het bezoekersaantal het laagst is. 

Een zwembad onderhouden is meer dan het bad leeg laten lopen en schoonmaken. Duikers testen en controleren de beweegbare bodem in het wedstrijdbad. Het voegwerk in het bad en op de perrons rond de baden wordt nagekeken, tegels met uitgesleten voegen worden opnieuw gevoegd en beschadigde badranden worden hersteld met epoxy. Ook worden de onderwaterlampen vervangen. Buiten op het dak van het zwembad worden de zonnepanelen schoongemaakt, zodat ze weer meer rendement op leveren.

Dit gebeurt allemaal bovengronds, maar in de ‘machinekamer’, onder het zwembad, wordt er ook hard gewerkt en getest of alles nog aan de veiligheidseisen voldoet. Er komt dus heel wat bij kijken om er voor te zorgen dat het zwemwater doorlopend verwarmd en gezuiverd kan worden.

Maar nu kan er weer volop veilig en schoon gezwommen worden, kijk voor openingstijden en het les en activiteiten programma op www.zwembadhetwedde.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding