Afbeelding
Foto: VSK

Daar gaan we weer: RIVM activeert hitteplan

Algemeen Regio nieuws

Het wordt warm de komende dagen, heel warm. De temperaturen komen ruim boven de 30 graden. Daarom is vanaf morgen, woensdag 10 augustus, het Nationaal Hitteplan weer actief. Het geldt voor alle provincies en houdt waarschijnlijk aan tot na het weekend. 

Hoewel veel mensen genieten van warm weer, kan het voor anderen vervelend of zelfs gevaarlijk zijn. Mensen die niet in staat zijn goed voor zichzelf te zorgen, hebben op warme dagen meer aandacht nodig om overlast door hitte te beperken en gezondheidsproblemen te voorkomen. Zij kunnen ongemakken krijgen zoals vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen. Ook hebben zij meer kans op ernstigere gezondheidsproblemen, zoals uitdroging en hitteberoerte.

Ouderen (75+) vormen de grootste kwetsbare groep, omdat zij hun lichaamstemperatuur slechter onder controle kunnen houden en minder snel een dorstgevoel hebben. Ook mensen met een chronische aandoening, personen in een sociaal isolement, daklozen en (zeer) jonge kinderen kunnen zonder het nemen van maatregelen makkelijk ongemakken of gezondheidsproblemen ondervinden.

Als het enkele dagen tropisch is, kunnen ook mensen in goede gezondheid last krijgen van oververhitting of hitte uitputting. Daarnaast is het goed als mensen nadenken of er mensen in hun omgeving kwetsbaar zijn en dat zij extra op hen letten. 

Op de website van de RIVM is meer informatie te vinden. 

Nieuws overzicht

Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 37 minuten geleden
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 18 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei gisteren
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! gisteren
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer gisteren