Afbeelding
Foto: google maps via Sleutelstad.nl

Verbreding A4 uitgesteld tot na 2025

Algemeen Regio nieuws

De verbreding van de A4 tussen knooppunt Burgerveen (Haarlemmermeer) en de aansluiting met de N14 (in Leidschendam) wordt tot na 2025 uitgesteld. Minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat geeft er geen prioriteit aan binnen de aanpak van de stikstofproblemen. Dat meldt Sleutelstad.nl naar aanleiding van een brief van Rijkswaterstaat aan de gemeente Leiden.

Aan het project waren andere maatregelen gekoppeld, zoals de verbetering van de snelfietsverbinding Leiden-Den Haag en een onderzoek naar locaties voor een mobiliteitshub in de regio Leiden. Ook had de regio zich verbonden om een financiële bijdrage van een half miljoen euro te leveren aan de ecologische verbinding over het Kniplaanviaduct. Dit krijgt nu geen vervolg binnen het project A4 Burgerveen-N14, zegt Rijkswaterstaat. 

Leider van het nu uitgestelde project, Sandra van Weyenberg-Quik, stelt vast dat de twee grootste knelpunten op het traject, bij het Ringvaartaquaduct en de verdiepte ligging bij Leiden, voorlopig blijven bestaan. Er worden geen structurele verbeteringen doorgevoerd voor de doorstroming en de verkeersveiligheid op dit deel van de A4.

Het volledige artikel is te lezen op sleutelstad.nl