Afbeelding

14 oktober: Holland Baroque speelt Brabant 1653

Algemeen

DORPSKERK IS EVEN EEN KLOOSTER 

Op 14 oktober treedt het gerenommeerde orkest Holland Baroque op in de Dorpskerk in Voorschoten met het programma Brabant 1653. Holland Baroque is een eigenzinnig gezelschap dat steeds op zoek is naar de verbreding en verdieping van (barok)muziek. Een van hun laatste projecten is het programma Brabant 1653. Tineke en Judith Steenbrink, leden van Holland Baroque, gingen op zoek naar de oorsprong van de muziek in de kloosters van Brabant in de zeventiende eeuw. Ze ontdekten wie de (Nederlandse) componisten waren en raakten onder de indruk van de muziek die ze vonden. Het project resulteerde in een fraaie cd. 

In dit programma hoort u de muziek zoals die in kloosters van de Clarissen te Megen en de zusters van Maria Refugie in Uden geklonken moet hebben. Het orkest wordt bijgestaan door vier topvocalisten. Waan u even in een klooster in de zeventiende eeuw en laat u onderdompelen in de ontroerende schoonheid van de muziek van toen. 

Het concert is een initiatief van de Stichting Kunstkring Duivenvoorde en onderdeel van een tournee die Holland Baroque in het weekend van 14-16 oktober door Nederland maakt. Kaarten à €29,50 kunnen worden besteld via de website www.kunstkringduivenvoorde.nl