Bespaartips en enthousiasme in de kraam
Bespaartips en enthousiasme in de kraam Foto: Sabine Velders

Meten is weten nam deel aan de Duurzaamheidsmarkt

Algemeen Regio nieuws

De gemeente Voorschoten organiseerde op zaterdag 24 september de eerste informatiemarkt Duurzaamheid. Het burgerinitiatief Meten is Weten was een van de enthousiaste deelnemers aan de markt.

Meten is weten deelde haar kraam met de Voorschotense energiecoaches. Samen verstrekten ze informatie over verbruik per wijk, de energiescan, bespaartips en groene daken. Zij stonden de bezoekers te woord. Ondanks een regenachtig begin van de dag meldden zich velen. Veelal 60+ en gelukkig ook enkele jonge gezinnen.

Nieuwsgierigen die zochten naar mogelijkheden hun energieverbruik omlaag te brengen. Zoekenden die bevestiging zochten voor de vele inspanningen die zij al deden. Een enkeling in paniek ‘hoe kom ik de komende winter door met deze prijzen?’. Een ander vond de tips te veel gericht op mensen met geld. ‘Hoe kom ik ooit aan dat geld om die warmtepomp of zonnepanelen te betalen?’ Kortom prettige en stevige gesprekken op het dorpsplein.

Dank aan de gemeente voor de goede organisatie. Een mooie kraam, goed weer, warme koffie, lekkere broodjes tussen de middag en een wethouder die vrijwel de gehele dag geïnteresseerd rondliep en met iedereen praatte. 

Tip voor een volgende keer: Extra roering van tevoren en ter plekke om duurzaamheid meer aandacht te geven. Want de behoefte aan informatie onder de burgers is groot.

De markt was een goede voortzetting van het gemeenschappelijk gesprek tussen burgers en gemeente over duurzaamheid. Meten is weten doet daar graag aan mee en heeft er veel zin in.