Afbeelding
Foto: Ellen

Kinderen hebben kennisgemaakt met de Fibby in Het Wedde

Algemeen

Vanaf nu kunnen ouders kinderen (2-6 jr.) zelf leren zelfredzaam te worden in zwembad Het Wedde. Zondagmorgen mochten ouder met hun kinderen gratis de Fibby uitproberen. Samen oefenden ze spelenderwijs met hun kinderen op de kant te komen na een val in het water met behulp van de Fibby die is ontwikkeld door Gerben van Zuilen en Hugo van der Spek. Gerben en Hugo hoorden van een intiatief om te blijven drijven door middel van een rugzak. Dat idee hebben ze verder uitgewerkt en zo ontstond er een gecertificeerd ‘kantel’ zwemhulpmiddel met leer-app voor ouders.

Het idee sloeg zondagmorgen geweldig aan, tientallen kinderen bewogen zich met de Fibby op hun rug vrij in het water, durfden te springen en een aantal kinderen konden zich ook echt voortbewegen in het water. Twee zwemonderwijzers instrueerden de ouders hoe zij hun kinderen het beste konden stimuleren om met de Fibby in het water te bewegen.  Met het instructiemapje kunnen ouders zelf met Fibby blijven oefenen. Zo blijven ouders ontwikkeling stimuleren, neemt de zelfredzaamheid op jonge leeftijd toe en kunnen ze later met voorsprong op zwemles. Pim van Hal, marketing manager van het Wedde zag het effect van de Fibby en vertelt er mee door te willen gaan. Binnenkort komen wij met informatie over de aanschaf van de Fibby in combinatie met zwemmen voor ouder en kind. 

“Als je niet alle kinderen zwemles kunt aanbieden simpelweg omdat kinderen te jong zijn of vanwege wachtlijsten, dan vind ik dat wij moeten stimuleren dat ouders en kinderen samen de eerste stap naar zelfredzaamheid zetten. Met Fibby en de bijbehorende zelfredzaamheid methodiek kunnen ouders dit nu samen, spelenderwijs doen, onder toezicht van onze professionals. Wij zagen met eigen ogen ouders en kinderen, glunderend van trots enorme sprongen maken. Vandaar dat wij besloten hebben om als eerste zwembad in de regio dit aan te bieden”, aldus John Wilson hoofd zwemzaken van zwembad Het Wedde.

“Dankzij onze crowdfunding campagne waaraan ouders uit 52 landen meededen konden we afgelopen zomer Fibby gecertificeerd uitleveren aan de eerste gezinnen. Het is geweldig dat Het Wedde als eerste zwembad in onze eigen provincie deze stap zet.

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Eerste expositie van De Vertelfotograaf 18 uur geleden
Afbeelding
Nationale Voorleesdagen op de Peuterspeelzalen 19 uur geleden
Afbeelding
Roep om duidelijkheid 20 uur geleden 3
Afbeelding
Leiderdorper opgepakt voor overval Veurseweg 20 uur geleden
Afbeelding
Petitie skeelerbaan gemist? Teken alsnog! 27 jan, 18:51