Cees Smit (l) ging in december mee naar Music-All-Inn om de spullen voor het koor te kopen. Foto: PR
Cees Smit (l) ging in december mee naar Music-All-Inn om de spullen voor het koor te kopen. Foto: PR

Bliksemactie voor Oekraïens jeugdkoor levert € 5.250,- op

Algemeen Regio nieuws

Blinde auteur Cees Smit kon het niet laten. Nog één keer moest hij in actie komen voor het goede doel toen hij hoorde dat het Oekraïense jeugdkoor in Voorschoten geen geld had voor apparatuur. Hij maakte in record tijd het korte verhalen boekje ‘Liefde, hét bindmiddel voor vrede’ en besteedde de hele maand december aan de verkoop. Dat leverde dit mooie bedrag op.  

‘Ik ben werkelijk overdonderd en wil iedereen enorm bedanken’, zegt hij. ‘Zonder al deze mensen was dit resultaat gewoon niet mogelijk geweest. Kosten heb ik niet gemaakt, Supermarkt Hoogvliet heeft de drukkosten betaald, Trivium Uitgeverij in Sneek heeft het boekje voor niets gemaakt en 2 personen doneerden anoniem postzegels voor de verzendpakketten. En natuurlijk de mensen (waarvan velen gul doneerden), enorm bedankt! Er waren bijzondere bij zoals de Apotheek die € 300,- doneerde, een autodealer € 200,- een begrafenisondernemer € 250 en onze verzekeringsmaatschappij € 750,-. deze laatste donateur schonk haar boeken aan de vrijwilligers van de voedselbank, de cirkelbus en KNGF-geleidehonden. Er kwamen ook bijdragen uit Lisse, Wolfheze en Hazerswoude. Samen leverde dat € 670,- op.

Vlak voor Kerst werd ruim € 2700,- uitgegeven bij Music-All-Inn in Noordwijk. ‘Daarvoor zijn een versterker, boxen, microfoons en muziekstandaards gekocht’, zegt Conny van der Krogt, vrijwillige begeleider van de Oekraïense groep. ‘Van de eigenaar kregen we een keyboard en kleine slaginstrumenten. Dat hoefden we niet af te rekenen. Echt geweldig. Een van de Oekraïense bewoners speelt keyboard en kan ook lesgeven. Daar wordt nu al goed gebruik van gemaakt. De spullen zijn ook al gebruikt tijdens het kerstconcert in Leiden en open podium in de Dorpskerk. Ze zijn er gewoon ontzettend blij mee.’ En Cees heeft nog een verrassing. ‘Ik krijg binnenkort een vrijwel nieuwe gitaar binnen en een set om een podcast te maken.’

Maar dan is er nog € 2500,- over. ‘Dat geld is aan de gemeente overhandigd en wordt onder meer gebruikt voor sportartikelen. De accommodatie op het gemeentehuis is vrij klein. De mensen zitten dicht op elkaar als ze terugkomen van het werk. Voorlopig is het plan om een boksbal aan te schaffen, wat gewichten en wellicht een basketbalnet’, zegt Conny.

En Cees? Die stopt nu, zegt hij..... ‘Het waren intensieve weken en het werk viel me zwaar. Maar zeg nooit nooit. Mijn partner Els noemt me al ‘Dick Advocaat’, omdat ik blijf terugkomen!!’

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 2 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 3 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 9 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 15 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 18 uur geleden