Afbeelding
Foto:

Badmintonclub BC Leiden nog steeds springlevend na 50 jaar

Algemeen

Dit jaar bestaat Badmintonclub BC Leiden 50 jaar. Wie een kijkje neemt bij deze vereniging, staat verbaasd van de levendige sfeer en de drukte op de verschillende speeldagen. 

Of je nu van zachtjes en subtiel spelen, of van smashen houdt: bij badmintonvereniging BC Leiden kan het allemaal. Op maandag is er ruimte voor beginnende spelers, die een training kunnen volgen. Op woensdag is er training voor gevorderden en op vrijdag wordt er competitie gespeeld. Op alle dagen kunnen recreatieve spelers ook terecht. 

Wie van een internationale sfeer houdt kan zijn hart ook ophalen. Van expats uit Azië tot Surinamers: je kunt ze allemaal tegenkomen bij BV drive. En het maakt niet uit op welke dag je gaat spelen, er zijn altijd mensen om een potje mee te spelen, het is er gezellig druk. Het badmintonspelletje is overigens een van de meest actieve sporten die je kan oppakken. “Per wedstrijd rennen spelers zomaar enkele kilometers op het veld. Veel intensiever dan bijvoorbeeld tennis”, aldus voorzitter Jan Regelmeijer. “Iedereen kan enkele keren komen proefspelen voordat je lid wordt en iedereen is welkom”, zegt Regelmeijer. 

In de vereniging leren mensen elkaar allemaal enigszins kennen: je speelt altijd wel een potje tegen elkaar. Dat is helemaal zo als je meedoet met een van de vier toernooitjes binnen de club. “En dit jaar zal het extra leuk zijn om lid te worden omdat BC Leiden haar jubileum deze zomer uitgebreid gaat vieren”, aldus de voorzitter. Sinds 1995 werkt BC Leiden intensief samen met Badmintonvereniging Drive, maar ze zijn nog onderscheidbaar als recreatieve club (BV Drive) en een wedstrijdclub (BC Leiden)

Voor meer informatie over BC Leiden / BV Drive kun je kijken op de website: Home - BC Leiden - BV Drive. Je kunt ons ook mailen via: info@bvdrive.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 2 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 3 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 3 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 3 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 3 uur geleden