vlnr Marianne, Betty, wethouder Hans van der Elst en Julia
vlnr Marianne, Betty, wethouder Hans van der Elst en Julia Foto:Vsk

Benefiet-expositie voor Oekrainse vluchtelingen in Moldavië

Algemeen

Na de vele inzamelingsacties voor hulpgoederen zetten Julia Reijers, haar moeder Marianne en Betty Ruijgt zich nu in om door middel van een reizende expositie zoveel mogelijk bekendheid te geven aan de erbarmelijke toestand van de Oekrainse vluchtelingen die zijn uitgeweken naar het al straatarme Moldavié.

Ondanks hun eigen armoede, blijven de inwoners van Moldavië vluchtelingen uit Oekraine opvangen, bij familie, gastgezinnen, opvangcentra. Ruim zevenhonderdduizend Oekraïners zijn inmiddels gevlucht naar Moldavie, dat 2,6 miljoen inwoners telt. Zonder steun kan het straatarme Moldavië deze vluchtelingen geen opvang bieden.

Vandaag kwam ook wethouder Hans van der Elst de tentoonstelling bezoeken en wie vandaag nog niet in het museum is geweest kan er morgen zondag 4 juni nog terecht van 13.00 tot 17.00 uur. Luisteren naar de persoonlijke verhalen en bekijk de foto’s van Oekraïense vluchtelingen die in buurland Moldavië worden opgevangen. Je maakt er kennis met de Moldavische en Oekraïense cultuur. Er zijn hapjes en drankjes, muziek en lokale producten.

En natuurlijk zijn Julia, Marianne en Betty aanwezig om uitleg en informatie te geven over de doorlopende hulp en acties voor Moldavië en de Oekraïense ontheemden. Zie ook hartvoordeoogst.nl

Afbeelding
traditioneel Moldavisch borduurwerk.
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 11 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 13 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 15 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 19 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10