Afbeelding
Foto:Vsk

Groep 8b RKBS De Regenboog winnaar Magazine Awards Zuid Holland

Algemeen

Kinderen op weg naar finale en hoofdprijs Magazine Awards 2023 

Vandaag, 7 juni hebben de leerlingen uit groep 8 van RKBS De Regenboog uit Voorschoten gehoord dat zij de  van de provinciale verkiezing van de Groep 8 Magazine Awards 2023 hebben gewonnen. Van alle genomineerden kwamen zij als beste uit de bus in de provincie Zuid-Holland. Met voldoende stemmen en het oordeel van de jury samen kunnen de leerlingen ook de nationale prijs winnen, een reis naar een pretpark naar keuze, zoals bijvoorbeeld Disneyland Parijs of de Efteling. 

Ferry Hogenboom en Chelsea Hughes-Monasterio van Jilster, de organisator van de Magazine Awards, kwamen de leerlingen in de klas met hun prijs verrassen. De leerlingen krijgen een geheel verzorgde filmavond op hun eigen school en in de grote doos die zij meenamen zat van alles om de filmavond compleet te maken.

‘Ieder van ons heeft het mee mogen maken, de eerste echte mijlpaal in je jonge loopbaan, het einde van de basisschool’, zegt Ferry. ‘Het jaar kenmerkt zich door uitdagingen zoals de CITO toets, maar ook onvergetelijke momenten als het schoolkamp en natuurlijk de afsluitende musical. Maar met groep 8 sluit je niet alleen dat specifieke jaar, maar ook je hele basisschooltijd af. Door heel Nederland zijn docenten, ouders en kinderen zelf bezig om deze mijlpaal om te zetten naar een tastbare herinnering die zij bij zich kunnen houden. Verhalen, foto’s, herinneringen en al die andere bijzondere elementen worden bij elkaar gebracht in een uniek, creatief en bijzonder magazine dat zij als aandenken met zich mee kunnen nemen’.

‘Om de waardering voor al dat creatieve maakwerk kenbaar te maken zijn de Groep 8 Magazine Awards in het leven geroepen. Een prijs waarmee de betrokkenheid bij en de creatieve veelzijdigheid van de magazines in het zonnetje worden gezet en de waardering krijgen die ze verdienen. Dankzij de provinciale verkiezingen kunnen verschillende creaties die blijk van waardering ontvangen, zoals ook RKBS De Regenboog uit Voorschoten dat nu krijgt. Dit alles als opmars naar de landelijke verkiezing waaruit uiteindelijk de titeldrager van 2023 naar voren komt’. 

Zit je in groep 7 en wil je volgend jaar meedoen? Kijk dan op https://jilster.app/nl/get-started/tips-en-tricks/groep-8-magazine-awards/ voor informatie over de wedstrijd.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 21 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 22 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 22 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende Peter Dik 23 uur geleden