'Homemade pastry' van Emma vind gretig aftrek op de vrijdagmarkt op de Voorstraat. Haar Nederlands is uitstekend. Foto: VSK
'Homemade pastry' van Emma vind gretig aftrek op de vrijdagmarkt op de Voorstraat. Haar Nederlands is uitstekend. Foto: VSK

Sugar ‘n Spice, huisgemaakt gebak en gerechten op de vrijdagmarkt

Algemeen Ondernemer in beeld

Sinds februari heeft de vrijdagmarkt er een opvallende deelnemer bij: ‘Sugar ’n Spice’, van Emma Lekkerkerker. Emma is gekwalificeerd patissier en haar gebak varieert van zoet tot hartig en komt vanuit de hele wereld. Zoals de Amerikaanse worteltaart en Red Velvet, Belgische Fudge Brownie, maar ook vegetarische quiches.

Emma komt uit Londen, Engeland. In Nieuw-Zeeland ontmoette ze haar echtgenoot met de oer-Hollandse naam Tjeerd Lekkerkerker. Het gezin woonde over de hele wereld maar kwam elf jaar geleden naar Nederland. ‘Bakken was er altijd in mijn leven’, vertelt ze. ‘Mijn moeder kon niet koken maar zalig taarten maken. Dan zat ik op het aanrecht bij haar te kijken. Op mijn 17e startte ik met mijn opleiding in Londen en werkte onder andere bij Claridges waar ik voor de Koningin-Moeder heb gekookt en Tony Blair.’ Ze had zelfs een eigen patisserie sectie bij de Financial Times.

‘Een tijd lang heb ik voor de kinderen gezorgd maar toen zij groter werden, ben ik met Sugar ‘n Spice begonnen. De naam zegt het al: suiker en specerijen.’ Emma leverde aan diverse restaurants en café’s en haar taarten vonden gretig aftrek. Tot corona. ‘Een aantal restaurants moest dicht en opdrachten verdwenen maar de particuliere markt ontplofte. Klanten wisten mij goed te vinden. Daardoor realiseerde ik mij dat ik het echte contact met mensen enorm miste. Ik wilde weer gewoon praten met klanten, luisteren wat ze van mijn gebak vonden.’

Emma kocht een prachtige aanhanger met koeling. Door de weeks staat ze in de keuken en op vrijdag op de markt. Het is een groot succes, haar taarten vliegen over de toonbank. 

Een klant komt vragen naar de meringue taart. ‘Die is al uitverkocht’, zegt ze spijtig. Een ander vraagt naar ‘Miljonair shortbread’. ‘Een favoriet net als karamel gember crunch.’ Vooral de Engelse Voorschotenaren zijn dol op gebak van ‘thuis’.

Sugar ‘n Spice biedt overigens nog veel meer, onder andere heerlijke gerechten, een complete High Tea met scones, brownies, cakes, quiches, en natuurlijk thee. Ook maakt Emma de mooiste bruidstaarten. Ze heeft daarnaast oog voor duurzaamheid. Zo komt de chocola weliswaar uit België maar het heeft wel Rainforest Alliance Keurmerk™. Sugar ‘n Spice heeft een licentieovereenkomst met deze organisatie.

Meer info op sugarenspice.eu

Nieuws overzicht

Afbeelding
Huiselijk geweld en kindermishandeling: ook in Voorschoten 3 uur geleden
Afbeelding
Forescate Dames 1 wint met 3-1 van Alliance D1 4 uur geleden
Afbeelding
Volleybaljongens Gemini Kangeroes zoeken nieuwe spelers 4 uur geleden
Afbeelding
Spetterend glow feest voor 08-09-010!! 4 uur geleden
Afbeelding
'Niet alleen lichamelijk maar ook mentaal sterker worden' 4 uur geleden