Genieten, bijkletsen, terugkijken, eten en dansen. De Lindehoevereünie was ook deze keer weer geweldig!
Genieten, bijkletsen, terugkijken, eten en dansen. De Lindehoevereünie was ook deze keer weer geweldig! Foto's: VSK

Super geslaagde derde Lindehoevereünie

Algemeen Regio nieuws

De gloriejaren van het jongerencentrum de Lindehoeve kenden drommen voor de deur wachtende jongelui. Op ietwat kleinere schaal herhaalde zich dit fenomeen op zaterdag 16 september voor de deur van het scoutinggebouw van de Kimball O’Hara. 

De 60- en 70-ers van nu hadden al geruime tijd uitgekeken naar de gelegenheid elkaar op deze derde reünie weer eens tegen te komen. Dankzij de eersteklas voorbereidingen, de hoge opkomst en het heerlijke nazomerweer werd hun wachten met een geweldig leuke avond beloond. 

De Lindehoeve in Voorschoten – voorheen de boerderij van de familie Nell – ging in september 1973 als jongerencentrum van start. De gehele Nederlandse beatscene kwam er voor het voetlicht. De eerste jaren trok het wel 2000 bezoekers in de week. Zo’n succes had niemand verwacht. 

Voor veel jongeren vormde het een parel in hun jeugdig bestaan. Nu 50 jaar later kijken we nog steeds terug op die zo leuke onbezonnen tijd.

De organisatoren van deze derde reünie, Frits Klijn en Willem de Jong, lieten met hun schare vrijwilligers niets aan het toeval over. Met een - gelijk aan toen - ingerichte stal, bar en een kleine sociëteit leende het scoutinggebouw zich uitstekend voor een avondje Lindehoeve. Het fotomuseum vormde een ideaal plekje voor het met elkaar delen van herinneringen. Binnen zorgden het Leidse duo T&H voor livemuziek. 

Toch hielden de circa 250 reünisten zich door de aangename weersomstandigheden voornamelijk op het buitenterrein op, waar café Barrelzz een overheerlijke Indische maaltijd serveerde. 

Op de dansvloer in de stal bleef het aanvankelijk wat rustig, maar toen eenmaal gouwe ouwe ‘Get Ready’ uit de speakers schalde, werd er - net als toen - gedanst tot de laatste droge draad aan het lijf. 

Dat het met die Lindehoevegasten aan boord uit een ander vaatje tappen is weten de jongedames -en mannen van de scouting, die achter de bar stonden, nu ook. Gaandeweg de avond raakten de vaten leeg en moest worden overgeschakeld op niet gekoelde flesjes bier. Afgezien van dit logistieke rimpeltje was alles voortreffelijk geregeld. 

Voor belangstellenden had de organisatie usb-sticks met foto’s en T-shirts met het Lindehoeve logo erop laten maken. En bij het verlaten van het pand kreeg elke reünist een gedenkglas mee. Daarmee hadden Klijn en de Jong alles uit de kast gehaald wat tot een super geslaagde avond leidde. 

Of er ooit een vierde reünie komt, zullen we zien. Er is in ieder geval meer dan genoeg animo voor. 

Tekst: Nico Fennes

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Discussieavond op duurzaam sportaccommodatiebeleid in Voorschoten 26 minuten geleden
Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 5 uur geleden
Afbeelding
12 oktober: Wijnproeverij bij Vabene 5 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 22 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 23 uur geleden