Afbeelding
Foto: Veurs College

Technasium Veurs Lyceum leren over AI

Algemeen Regio nieuws

Artificial Intelligence (AI) is volop in het nieuws. Leerlingen van het Technasium van het Veurs Lyceum Leidschendam waren op 19 september te gast bij het bedrijf Wortell in Lijnden. 

Wortell is een bedrijf dat zich richt op het verschaffen van technologische oplossingen en het ontwikkelen van digitale vaardigheden om individuen en organisaties in staat te stellen succesvol te zijn in hun werk. Ze maken strategische keuzes om diensten te bieden die doelgericht bijdragen aan het verhogen van efficiëntie en productiviteit, terwijl ze ook de nadruk leggen op het ontwikkelen van digitale competenties en het transformeren van IT-afdelingen om als strategische partners te fungeren voor organisaties in hun digitale transformatie.

Anouk van Brecht, een voormalig leerling van het Veurs Lyceum, heeft in samenwerking met docenten van het Technasium een interessante opdracht bedacht voor de leerlingen. De leerlingen gaan uitzoeken op welke manieren AI zou kunnen helpen bij het verbeteren van de opleidingen die de opleidingsacademie van Wortell aanbiedt. Hoe denken leerlingen dat efficiënt leren er in de (nabije) toekomst uitziet? Welke techniek is daarvoor nodig? Hoe kan Wortell daarbij blijven aansluiten? De leerlingen hebben tot eind november de tijd om op die vragen, samen, een antwoord te verzinnen.

Bij ons technasium zijn leerlingen in projecten aan het werk om bestaande problemen op te lossen voor bedrijven of organisaties. Hierbij leren ze tal van vaardigheden.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1