Voorschotense Rozan De Vries-Zonneveld werd tot haar eigen verbazing niet alleen uitgeroepen tot Hairdresser van het jaar maar kreeg ook nog de eerste prijs in de categorie Dames Regio Zuid-Holland.
Voorschotense Rozan De Vries-Zonneveld werd tot haar eigen verbazing niet alleen uitgeroepen tot Hairdresser van het jaar maar kreeg ook nog de eerste prijs in de categorie Dames Regio Zuid-Holland. Foto: Paul Ridderhof Studio Gemini

Voorschotense Rozan uitgeroepen tot Hairdresser of the Year

Algemeen Regio nieuws

Rozan De Vries-Zonneveld (33) is uitgeroepen tot Hairdresser of the Year. Op 12 mei mocht zij de Coiffure Award 2024 in ontvangst nemen op hét kappersevenement van het jaar, die werd uitgereikt door niemand minder dan visagist en BN’er Nikki de Jager. “Ontzettend trots, maar best spannend wat nog komen gaat”, reageerde Rozan enthousiast.

door Rosanne Peters

Daarnaast heeft ze ook de eerste prijs gekregen in de categorie ‘Dames Regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’. Zelf zegt ze dat ze deze uitkomst niet had durven dromen. Toch heeft haar selectie ‘Pure Solid’, geïnspireerd op Scandinavisch design, grote indruk gemaakt op zowel de Nederlandse en de Engelse jury. “Ik ben onwijs blij dat ik waardering heb gekregen voor iets wat ik heb gemaakt en wat zo goed bij mij past.” 

Rozan zegt te houden van het minimalistische en de strakke vormen in haar design. “Met iets ‘simpels’ toch een statement maken, dat is wat ik wilde. Vervolgens ben ik een moodboard gaan maken, de looks gaan testen met collega’s en heb ik een team samengesteld voor de shoot. Ik had al precies het beeld in mijn hoofd hoe ik wilde dat het eruit ging zien qua haar, kleur, styling en body positions. What you see is what you get”, aldus de Voorschotense winnares. “Er zitten geen laagjes meer achter.” Als onderdeel van de winst mag Zonneveld volgend jaar de show voor het gala in elkaar zetten.

In het dagelijks leven werkt Zonneveld bij kapsalon Sjenkels in Leiden en woont zij met haar gezin in Voorschoten. Ook eigenaresse van Sjenkels Leiden Rose Kelder is geëmotioneerd door Zonneveld haar prestatie. “Rozan weet goed wat ze wil, deze serie was helemaal haar eigen idee. Ik ben super trots op haar!”Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 12 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37