<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Wij zijn Voorschoten

  Column

Corona. We gaan het er niet over hebben vandaag. Rellen in Rotterdam, Den Haag, Leeuwarden. We gaan er geen woorden aan vuil maken. Mark Rutte en Hugo de Jonge, hun falende beleid, of juist niet. Geen woorden. Vandaag, nu de dagen korter worden en de nachten langer, vind ik het ‘positivitijd’. 

Zo wil ik nog even terugkijken naar Halloween vorige maand. Wat een succes! Ondanks dat ‘het weer’ een beetje tegenzat, heb ik zóveel positieve verhalen gehoord. Het doet me goed om te zien hoe veel mensen energie hebben gestoken in de Halloween viering. Het zorgt voor vrolijkheid ín het dorp en voor binding mét het dorp. 

Ook de intocht van Sinterklaas heeft daaraan bijgedragen. Een onvergetelijke ervaring voor de kinderen. Een evenement wat de kinderen ook zal doen binden aan het dorp. Als ik denk aan Voorschoten in mijn kinderjaren, dan staat die aankomst van Sinterklaas aan de Molensloot wel in de top 3 van dingen die mij aan dit dorp hebben gebonden.

Maar hetgeen wat mij het meeste heeft gebonden is toch wel de sport; het voetballen met m’n vrienden om de Voorschotense clubkleuren te verdedigen. Het is iets wat je op dit moment ook terug kan zien bij de Zondagselectie van Voorschoten ‘97. Het is niet altijd even goed of even fraai. Maar het is een groep enthousiaste Voorschotense gasten, die knokken voor ons dorp. Voor mij is het dus ook niet verrassend dat ze steeds meer publiek trekken. Publiek dat hun binding met de spelers, de club en het dorp, uit met sfeeracties en liedjes over Voorschoten.

Helaas is publiek nu niet welkom door dat stomme... Ik ga het er niet over hebben, maar zodra publiek weer is toegestaan: Komt dat zien!

Wij zijn Voorschoten!

Stan Perel


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten