<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Regio nieuws

Frenkie, Frenkie, Spitse komt eraan!

  Column

Het is warm, de zon schijnt en de pollen vliegen om je oren. Het is eind juni. En dat betekent ook dat het voetbalseizoen voorbij is. Altijd een mooi moment om even terug te blikken. 

Een waar voetbaldrama voltrok zich aan de Spekkelaan in Lisse afgelopen zaterdag. ‘Vrouwen 1’ kon tegen directe concurrent FC Lisse met een gelijkspel het kampioenschap over de streep trekken. Maar het was FC Lisse die uiteindelijk het feestje konden vieren. Shit. Nu kunnen de vrouwen wel nog kampioen worden, mits FC Lisse een punt in mindering krijgt voor een gestaakt duel. Toch word je liever op eigen kracht kampioen. Positief is dat eigen kracht wel aanwezig is en volgend jaar alleen maar sterker zal worden. Het vrouwenvoetbal ontwikkelt zich namelijk bij Voorschoten ‘97. 

Dat is niet gek, want vrouwenvoetbal is de snelst groeiende sport in Nederland. Wel vind ik het wat vroeg om in het betaalde voetbal vrouwelijke spelers hetzelfde salaris te geven als mannelijke spelers, zoals de KNVB bekendmaakte te gaan doen. Dat de vrouwen een hoger salaris verdienen dan 5 jaar geleden, kan ik in meegaan. Maar mij maak je niet wijs dat een team met Spitse, Pevlova en Miedema, evenveel geld oplevert als een team met Virgil, Frenkie de Jong en Memphis. Welnee, het Nederlandse mannenteam levert veel meer geld op. Dit is natuurlijk politiek. Iedereen is gelijk!

Nee, niet iedereen is gelijk. In de intensiteit en het tempo van mannenvoetbal zullen vrouwen door fysieke verschillen simpelweg niet mee kunnen. Wanneer men dit accepteert kunnen er maatregelen genomen worden om vrouwenvoetbal aantrekkelijker te maken. Het lijkt mij bijvoorbeeld beter om een veld bij vrouwenvoetbal wat kleiner te maken, opdat ze met meer intensiteit van doel naar doel kunnen voetballen. Ook de doelen mogen wat kleiner, want met alle respect, maar ik heb Sari van Veenendaal nog nooit een bal uit de kruising zien tikken. En zo zijn er nog meer dingen. 

Vrouwenvoetbal is een prachtige sport en voor verbetering vatbaar! 

Stan Perel


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten