Afbeelding

De Klassieker

Column

Soms heb je zo’n maand dat het bijna onmogelijk is om ergens een gepassioneerde column over te schrijven. Die maand is meestal januari. Want laten we eerlijk zijn, in januari gebeurt doorgaans natuurlijk geen ene reet.

De drukke feestdagen zijn voorbij en mensen zwemmen, buiten de werktijden, in de vrije tijd waarin liever uitgerust wordt van een zwaar 2022. Gelukkig leidt een overvloed van vrije tijd vaak tot spektakel. Simpelweg omdat mensen te veel tijd hebben om na te denken. 

Een mooi voorbeeld daarvan is De Klassieker, Feyenoord – Ajax. Normaal gesproken houdt De Klassieker de gemoederen al zeker een week bezig, maar nu in januari wel drie weken. Drie weken tijd waarin alle partijen elkaar ultiem hebben opgefokt, met de media als gangmakers. Het zou helemaal uit de hand gaan lopen. Stemmingmakerij. 

Rotterdamse burgemeester Aboutaleb nam in ieder geval het zekere voor het onzekere en besloot een peloton politie in te zetten die zijn weerga niet kent. Nederlandse, Belgische en Duitse politie voor een voetbalpotje zonder uitpubliek. Geef Aboutaleb een weekje in Oekraïne en hij neemt dusdanige maatregelen dat Poetin met zijn teddybeertje onder het bed ligt. Het is de maand januari die het doet. Drie weken lang is iedereen elkaar aan het opfokken, met als resultaat een gestreste Aboutaleb. Overigens de internethooligans die Berghuis de dood toe wensten zijn een uitzondering. Die zijn wel zo stom, die kunnen denken wat ze willen in januari, maar iets goeds komt er niet uit.

Bij anderen komt er in januari gelukkig wel iets goeds uit. Zo leidt de rust in januari ook tot mooie initiatieven. We hebben bijvoorbeeld de tijd om ook op onze mede-Voorschotenaren te letten. Zo stak de Voorschotense burger een stokje voor het vertrek van Kees Vlasveld bij PostNL. Chapeau! Laten we daar een voorbeeld aan nemen voor de komende januari maanden en niet aan de internethooligans of de sensatiemedia.

Stan Perel

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9