Afbeelding

Roep om duidelijkheid

Column Regio nieuws

In de eerste weken van dit nieuwe jaar maak ik me net als heel wat anderen druk om de reclame voor glasvezel en om de plannen voor het zogeheten Warmtelinq. 

Laat ik beginnen met de glasvezel. Het is een meer modern systeem voor het werken met internet. In december kregen we als inwoners opeens allemaal een brief van het onbekende  bedrijf Delta en die brief gaf ten onrechte toch wel de indruk dat de overheid bij dit bedrijf betrokken was. Gelukkig is dit niet het geval. 

Heel wat mensen zaten met vragen en in sommige straten stonden vaak verkopers van Delta ongevraagd op de stoep. 

En nu kwam er deze maand opeens een brief van het wel bekende bedrijf T-Mobile dat ook met glasvezel in Voorschoten wil gaan beginnen. En KPN zou ook plannen hebben. 

Terecht was er op verzoek van de VVD in de raadscommissie aandacht voor dit onderwerp en wilden alle raadsleden meer horen van het College. Het College heeft beloofd dat er voor eind januari een brief uitgaat naar alle inwoners. En dat is nodig ook. Inmiddels zou Delta zich hebben teruggetrokken.

En dan de zogeheten Warmtelinq. Ook een vreemd verhaal. In de Rotterdamse haven is te veel energie en dat wil men laten gebruiken door andere gemeenten. 

Dat klinkt sympathiek, maar de uitwerking is onduidelijk en een gemeente als de onze wordt er maar voor een stukje bij betrokken terwijl het ons geld kan kosten en de provincie en andere betrokkenen de route best eens door Voorschoten zouden willen laten lopen. 

Het doet me denken aan de Rijnlandroute. Daar zijn we als politiek Voorschoten  gezamenlijk opgetrokken en dat was nodig ook om de weg onder de grond te krijgen  Ook nu zal Voorschoten zich moeten laten horen.

Helma Neppérus
Oud Kamerlid en
Oud-raadslid voor de VVD

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 1 uur geleden 2
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 18 uur geleden 7
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 20 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 20 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 23 uur geleden 2