Afbeelding

Tegen collectieve straffen

Column Regio nieuws

De beste club van Nederland da’s Feyenoord, Feyenoord! Eindelijk is m’n cluppie weer eens kampioen. En dat mag gezegd worden! 

Waar het voetbal en vooral haar supporters de laatste tijd onder vuur liggen, daar laat het kampioenschap van Feyenoord weer zien waarom het zo’n mooi spelletje kan zijn. 50.000 mensen zaten er in het stadion, waarvan zeker de helft de tranen van vreugde niet kon bezweren, De Kuip werd ermee gevuld na het laatste fluitsignaal. Het feest in de stad daarna was extatisch te noemen. Mensen vielen elkaar in de armen, dansten met de politie en zwommen in de fontein. Het levende bewijs hoe veel vreugd voetbal aan de mensen kan schenken.

Toch zijn er ook weer aanhoudingen geweest in het feestgedruis. Als het feest een wedstrijd in de eredivisie was geweest dan was de hele meute naar huis gestuurd. Maar aangezien het in de stad was werden enkel de onruststokers opgepakt. Zoals het hoort. Schendt een individu de wet, dan wordt een individu gestraft.

Zo zouden ze ook eens te werk moeten gaan in de stadions. De individuen straffen, juridisch vervolgen. Niet een kind van 6 naar huis sturen, omdat een gozer van 45 het verstandelijk vermogen van een goudvis heeft. Een goudvis met een delirium dan. Die individuen zijn best op te sporen, de camera’s in de stadions zijn tegenwoordig zo goed dat ze kunnen zien of je ingegroeide teennagel aan het ontsteken is. 

Het probleem is alleen dat men in een stadion een vrijbrief heeft om alles maar te doen. Het ergste wat je kan gebeuren is een stadionverbod krijgen. Die knaap die in Groningen het veld oprende is opgepakt, niet omdat hij het veld oprende, maar omdat hij geen identiteitsbewijs had. Het veld oprennen is namelijk niet strafbaar. 

Belachelijk toch? En iedereen maar afvragen waarom het fout gaat in de stadions. Kortom, stoppen met die collectieve straffen, individuen juridisch vervolgen en allemaal een Feyenoord sjaal om, dan komt alles goed!

Stan Perel

Nieuws overzicht

Afbeelding
Een mooi Weekend van Voorschoten 4 uur geleden
Afbeelding
PvdA: Zet de Vlietwijk centraal! 21 uur geleden
Afbeelding
Poëzieroute Voorschoten start met gedicht van Anne Remijn 22 uur geleden
Afbeelding
Dokter Otto van Eysden gaat met pensioen! 22 uur geleden 1
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende Peter Dik 23 uur geleden