Afbeelding

Een mooi Weekend van Voorschoten

Column Regio nieuws Ingezonden

We hadden een geslaagd Weekend van Voorschoten en dat is mooi. Ik stond zelf een tijdje bij de kraam van de VVD en aardig wat mensen maakten een praatje.

Daarbij werd onder andere aangekaart of er ook niet  steun zou moeten komen van de gemeente voor de organisatie van Het Weekend. Er werd daarbij ook gepleit voor een extra belasting. Het Weekend wordt nu vooral gefinancierd door ondernemers en ik kan me best voorstellen dat de gemeente wat gaat bijdragen. Al zullen we dat dan als inwoners extra gaan betalen tenzij ander uitgaven worden beperkt. Maar behoud van het Weekend is van groot belang omdat het onze inwoners nog enthousiaster maakt voor ons bloeiende verengingsleven. 

En dan is er het Land van Rodenburg, ik denk dat we allemaal werden verrast door een plan dat er zou zijn om dit mooie groene terrein met boerderij te gaan bebouwen met huizen. Ik ben blij met de reactie van de gemeente dat een mogelijk plan nu niet in de prioriteiten van de Raad past. Alle focus moet liggen op projecten die al lang op de agenda staan.  Ik blijf ook zeggen, ga nu eens met Starrenburg 3 beginnen en daar dus huizen bouwen, ik word echt moe van dat daar amper iets gebeurt. Dus gemeente ga daar stevig op duwen. Het wordt hoog tijd.

En dan iets om blij van te worden, de wereldkampioenschappen roeien waren voor ons land heel succesvol en ook voor Voorschoten. Karolien Florijn, die hier is opgegroeid werd opnieuw wereldkampioene in de skiff en haar jongere broer Finn zat in de winnende vier. Ik heb genoten en het roeien is hun niet vreemd, want vader Ronald Florijn is tweevoudig olympisch kampioen en moeder Antje zat voor Duitsland in een acht die de wereldtitel haalde. Het roeien zit bij de nu zo hard roeiende wereldkampioenen dus echt in het bloed.

Helma Nepperus
Oud-Kamerlid en
oud-raadslid voor de VVD


Nieuws overzicht

Afbeelding
Zeer muzikaal samenspel Pantelis Protopapas Quartet bij PJPJ Voorschoten 19 feb, 22:25
Jeroen van Dijken VVD Zuid Holland (l)  en Jaap Haubrich VVD Voorschoten.
VVD Voorschoten blij met toekomstig Lammenschansplein 19 feb, 22:22
Afbeelding
Ruim 100 zwemdiploma's uitgereikt in zwembad Het Wedde! 19 feb, 10:53 1
Afbeelding
PvdA en GroenLinks: Leegstand centrum bedreigt levendigheid dorp! 19 feb, 08:53 2
Afbeelding
Big Band komt naar Voorschoten! 17 feb, 14:45 1