<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Alice Zitman: Vaas
Alice Zitman: Vaas
Kunst & Cultuur

'Meer dan textiel' sluit op 25 maart

  Cultuur

Alleen op woensdagmiddag 21, zaterdagmiddag 24 en zondagmiddag 25 maart kunt u nog komen kijken naar de expositie 'Meer dan textiel', die de Voorschotense Kunstkring (VKK) op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis (boven Restaurant Floris V) heeft ingericht. De verrassende tentoonstelling met werk van Sonja van der Burg, Miriam Ooms en Alice Zitman maakt door de creaties met behulp van heel gewone zaken als zakdoeken, kleurige lapjes en strengen wol een heel bijzondere indruk op de bezoekers.

Dat de alle drie exposanten vrouw zijn, zal de bezoeker in eerste instantie niet verbazen. Want de link met wat vroeger 'Nuttige handwerken' werd genoemd en alleen aan meisjes werd onderwezen, is gauw gelegd. Maar daarmee doen we de creativiteit van Sonja, Miriam en Alice ernstig tekort. Want alleen creatieve geesten, kunnen met textiele stoffen een vaas boetseren. Of een groot aantal kleurrijke overschoenen transformeren tot een stilleven van stappers in de buurt van een trap. Of sinaasappel- en andere netjes gebruiken om een link te leggen met de in Egypte vervolgde Nederlandse journaliste Rena Netjes. Wellicht raken mannelijke kunstenaars bij het zien ook geïnspireerd en wagen zij ook eens een uitstapje naar voor hen nieuwe materialen en technieken. De VKK staat er zeker voor open.

Na de sluiting van deze tentoonstelling is het een kleine vier weken stil op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis. Vanaf zaterdag 21 april kunt u komen kennis maken met (het werk van) vier nieuwe VKK-leden. Meer informatie daarover kunt u medio april verwachten. Maar eerst nog snel 'Meer dan textiel' gaan zien. Beslist de moeite waard!
 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten