<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Filmtheater presenteert nieuwe seizoen op vrijwilligersmarkt

  Cultuur

De vrijwilligers van Filmtheater Voorschoten staan zaterdag 8 september op de vrijwilligersmarkt in het centrum van Voorschoten om vragen te beantwoorden en meer informatie te geven over het nieuwe seizoen dat aansprekende namen kent als Cliff Richard, John Lennon, Jonas Kaufmann, Carmen, Van Gogh maar ook Film & Food-voorstellingen. 

Filmtheater Voorschoten vertoont niet alleen wekelijks nieuwe speelfilms, het theater is ook voorloper met bioscoopvoorstellingen van live opera's en ballet, muziek- en tentoonstellingsfilms en Film & Food-voorstellingen. Het programma van deze bijzondere voorstellingen in het nieuwe seizoen is voor een groot gedeelte bekend. 

Een beroemde opname van Bizets opera Carmen uit Zurich met operasterren Jonas Kaufmann en Vesselina Kasarova opent op zaterdag 8 september het culturele filmprogramma. Kaufmann is in oktober weer te zien tijdens zijn openluchtoptreden Under the Stars. De film Imagine van John Lennon is in de internationale premièreweek van de digitale restauratie ook te zien in Voorschoten. Cliff Richard viert zijn 78e verjaardag met een concert dat in Voorschoten rechtstreeks wordt vertoond vanuit Manchester. Verder zijn komend seizoen kunstfilms te zien over onder andere Caravaggio, Picasso, Van Gogh, Raphael en Botticelli. De traditionele Film & Food-voorstellingen in de kerstvakantie met tapasdiner in de pauze staan dit jaar in het teken van de digitaal gerestaureerde klassieke film Fanny & Alexander van Ingmar Bergman en de nieuwe Disney-film The Nutcracker & The Four Realms met Keira Knightley, Helen Mirren en Morgan Freeman. 
                    
Live opera's, rechtstreeks vertoond uit Barcelona en Parijs zijn L'Italiana in Algeri, La Gioconda, Lady Macbeth of Mtsensk en Don Giovanni. En dan zijn er ook nog live balletvoorstellingen uit Parijs: Swan Lake en A Tribute to Jerome Robbins. 

Op de website www.filmtheatervoorschoten.nl staat meer informatie over het filmprogramma van september met o.a. een Ladies Night met Mamma Mia! Here We Go Again (uitverkocht, reprise o.v.b.), 3 Days in Quiberon over Romy Schneider en jeugdfilms Hotel Transsylvanië 3 en De film van Dylan Haegens. Kaarten voor de voorstellingen komen circa een maand van tevoren via de website en aan de kassa in de verkoop. Het adres van Filmtheater Voorschoten is Prinses Marijkelaan 4, de zaal is rolstoeltoegankelijk en er is gratis parkeergelegenheid. 


Seizoensprogramma 2018 – 2019 events Filmtheater Voorschoten:
Za. 8 september (20.00): Carmen (opera)
Wo. 19 september (20.00): Imagine (muziekfilm)
Vr. 28 september (20.00): Mamma Mia! Here We Go Again (musical, uitverkocht, reprise o.v.b.)
Di. 2 oktober (20.00): Caravaggio: The Soul and the Blood (kunstdocumentaire)
Vr. 12 oktober (21.00): Cliff Richard Live: 60th Anniversary Tour (live concert)
Do. 8 november (20.00): Tribute to Jerome Robbins (live ballet)
Za. 27 oktober (20.00): Jonas Kaufmann: Under the Stars (concert)
Do. 15 november (20.00): Hitler versus Picasso and the Others (kunstdocumentaire)
Di. 18 december (20.00): L'Italiana in Algeri (live opera)
Do. 20 december (20.00): Van Gogh - Van Gogh: Of Wheat Fields And Clouded Skies (Meesterwerken van het Kröller-Müller Museum) (kunstdocumentaire)
Do. 27 en za. 29  december (17.30): Fanny & Alexander (Film & Food)
Vr. 28 en zo. 30 december (17.30): The Nutcracker & The Four Realms (Film & Food) 
Do. 17 januari (20.00): Raphael: The Lord of the Arts (kunstdocumentaire)
Do. 7 februari (20.00): Botticelli – Inferno (kunstdocumentaire)
Do. 21 februari (19.30): Swan Lake (live ballet)
Wo. 10 april (20.00): La Gioconda (live opera)
Di. 16 april (19.30): Lady Macbeth of Mtsensk (live opera)
Vr. 21 juni (19.30): Don Giovanni (live opera) 
Verwacht in 2019: Exhibitions on Screen Degas: Passion for Perfection, Young Picasso en Van Gogh & Japan


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten