Annemarie Spijkerman brengt onder meer deze aquarel van 20x30 cm, getiteld Herfst VI, in op de Algemene Ledenexpositie van de Voorschotense Kunstkring, die van 12 januari t/m 3 februari wordt gehouden op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis (Foto: PR)
Annemarie Spijkerman brengt onder meer deze aquarel van 20x30 cm, getiteld Herfst VI, in op de Algemene Ledenexpositie van de Voorschotense Kunstkring, die van 12 januari t/m 3 februari wordt gehouden op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis (Foto: PR)

Algemene ledenexpositie VKK is een bezoek meer dan waard

Cultuur

Wie in Voorschoten in de donkere januaridagen nauwelijks de deur uit komt, kan in elk geval vanaf 12 januari zijn of haar hart komen ophalen bij de eerste tentoonstelling van de Voorschotense Kunstkring (VKK) in het nieuwe jaar waaraan niet minder dan 13 kunstenaars meedoen. Zo kunt u ook snel een goede indruk krijgen van de huidige grote talenten die bij deze vereniging van beeldend kunstenaars onderdak hebben gevonden.

Tot en met 3 februari kan de expositie op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis (boven Restaurant Floris V op Voorstraat 12) op woensdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur worden bezocht. Groepen leidt men gedurende de expositieperiode graag op afwijkende tijden rond.

De deelnemende kunstenaars zijn: Annemarie Spijkerman, Cristina Ursu, Danielle Proper, Elisabeth Vuez, Ella van Elck, Fanny Mazure, Franja Mora, Harald Berends, Maria Starke-Milko, Martin Bergwerff, Siet van der Meulen, Tineke Vulto en Willem Tegelaar. Een klein deel van hun tentoongestelde werken kunt u nu al bekijken op www.voorschotensekunstkring.nl. Doorklikken op Exposities, huidige expositie. Op de site vindt u onder Leden ook meer achtergrondinformatie over de deelnemers.

Officiële opening
De officiële opening vindt op zaterdag 12 januari om 16 uur plaats. Daarna is er ook gelegenheid om elkaar onder het genot van een gratis hapje en drankje gelukkig nieuwjaar te wensen en in contact te komen met de meeste van de deelnemende kunstenaars. Veel van de tentoongestelde werken zijn voor heel redelijke prijzen te koop. Komt u op een andere dag dan is er meestal slechts één of twee kunstenaars aanwezig. Behalve bij de feestelijke afsluiting van de expositieperiode op 3 februari wanneer weer veel van de deelnemers aanwezig zijn om hun verkochte werken aan de kopers te overhandigen en verkopen financieel af te wikkelen. Wie op de tussenliggende dagen aanwezig is, is op de zolders bekend. Vraag daar gerust naar als u één of enkele kunstenaars in het bijzonder wilt ontmoeten.
 

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 4 uur geleden 14
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 21 uur geleden 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland gisteren
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk gisteren
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 27 mrt, 10:13 2