Foto's: De Toonzetter
Foto's: De Toonzetter

Oergezellig nieuwjaarsconcert New Kneut Kollektiv

Cultuur Kunst & Cultuur

Voorschoten- Op 13 januari speelde het New Kneut Kollektiv   arrangementen uit het Hot Club de France repertoire in een goed bezocht woonzorgcentrum Adegeest. 

Het New Kneut Kollektiv is een swingend kwintet met gedreven musici van verschillend pluimage. Geïnspireerd door de bekende gitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grapelli speelden ze gezellige zigeunermuziek en pralientjes uit het Hot Club de France repertoire (gipsy jazz), met veel zwier en 'joie de vivre'!
Het was een uiterst genietbaar nieuwjaarsconcert in Adegeest dat weer recht deed aan het adagium 'Geef Adegeest vleugels'. 

New Kneut Kollektiv bestaat uit:
Guust de Koning, sopraan Sax, vocals
Ingeborg Cneut, viool
Erwin Kandou, gitaar
Hans Don, gitaar, vocals
Harm van Sleen, contrabas, vocals

In het gastenboek staan vele positieve reacties waaronder: " Wat een geweldig middagconcert; Leuk programma, prachtig gespeeld; Het was een leuk en gezellig optreden; Dit genre muziek mag af en toe best worden uitgevoerd; deze musici hadden er onderling ook heel veel plezier in; Dit was ouderwets genieten, leuk en voor herhaling vatbaar; Smoothy en lazy afternoon sunday music! Genoten! ga zo door".

Het volgende zondagmiddagconcert in de reeks 'Geef Adegeest vleugels' zal plaatsvinden op 10 februari met de pianist  Daan Treur en de violist Eduardo Paredes Crespo die een Mediterrane concert verzorgen met werken van Handel, de Falla, Sarasate, Granados en Ravel in de Spaanse stijl. 


 

Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 7 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 11 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24