<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
De blinde Voorschotense schrijver Cees Smit is te gast bij PechaKucha Night. Foto: pr
De blinde Voorschotense schrijver Cees Smit is te gast bij PechaKucha Night. Foto: pr
Kunst & Cultuur

Cees Smit te gast bij PechaKucha Night

  Cultuur

Op woensdag 30 januari vindt de 26-ste editie plaats van PechaKucha Night Leiden. Ditmaal is de avond gewijd aan schrijven. Tien personen treden die avond op  om hun 6 minuten en 40 seconden durende presentatie te verzorgen aan de hand van 20 plaatjes/foto's die elk 20 seconden op een groot scherm worden geprojecteerd. Naast de bekende Leidse thriller autgeur Jeroen Windmeijer is de blinde Voorschotense auteur Cees Smit, eveneens een van de gastsprekers.

Cees flitst als een raket door zijn levensverhaal en verwijst bij de laatste 5 beelden naar zijn boekenacties voor goede doelen en zijn allerlaatste boek Nieuw Leven dat hij samen schreef met Binh Tay Nguyen uit Katwijk. Drie maanden na de boekpresentatie noteert Scholten uitgeverij uit Zwolle al meer dan 1.000 verkochte exemplaren. Bij Bol.com wordt Nieuw leven gewaardeerd met liefst 5 sterren! Ook recensies van het Leidsch Dagblad van 29 september en het Friesch Dagblad van 17 januari liegen er niet om. Nieuw Leven is een prachtige, meeslepende biografie.

Binh, die de eerste 20 jaar van haar leven als Vietnamese opgroeide in China onder het barbaarse regiem van Mao Sedong, leert u hoe de gewone arbeider destijds keihard moest knokken om zijn gezing in leven te houden. Zo'n 20 miljoen mensen stierven aan de hongerdood omdat Mao zijn staalproductie wilde verdubbelen om de eerste staalproducent van de wereld te worden.

Daarna vertrekt Binh naar Vietnam om deel te nemen aan de oorlog tegen de Amerikanen. U leest hoe vreselijk onze bondgenoot aan de ander kant van de oceaan diepe sporen van leed heeft achtergelaten in een land dat niet wilde buigen voor de grootmacht. Liefst 1,1 miljoen Vietnamezen sneuvelden. Als nieuwslezeres, journalist en tolk leverde Binh haar bijdrage, maar werd uiteindelijk geconfronteerd met de Vietnamese communistische macht van bovenaf. Noodgedwongen vluchtte zij met haar gezin naar Europa. Hoe de integratie is verlopen en hoe haar gezin terecht is gekomen, leest u in deel 3 van deze 573 pagina's tellende aangrijpende pageturner.

Heeft u belangstelling om eens kennis te maken met  PechaKucha Night Leiden? 
Zie voor meer informatie: www.pechakuchaleiden.nl en facebook: www.facebook.com/pechakuchanightleiden 
Of zie de website: www.ceessmit.eu
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten