Foto: pjpj
Foto: pjpj

Niels Tausk imponeert publiek

Cultuur Kunst & Cultuur

Afgelopen zaterdagavond 16 februari verzamelden zich rond de 100 jazzliefhebbers in het Cultureel Centrum om te genieten van een jazzconcert bij PJPJ (Podium Jong Professionals Jazz) met top-jazztrompettist Niels Tausk. En het werd een geweldig avondje!

Niels zorgde meteen voor een fijne jazzsfeer met het openingsnummer 'Old Devil Moon' uit 1947 (van Burton Lane) begeleid door de jonge Italiaanse talenten: Federica Lorusso op piano, Alessio Calore op contrabas en Marcello Saracino op drums. Vanaf het tweede stuk voegde ook zanger Roberto Galanto zich bij het kwartet. Naast het prachtige trompetspel van Niels weerde het jonge talent zich kranig met smaakvolle pianosolo's van Federica Lorusso en zanger Roberto liep warm tijdens het liedje 'Where Do You Start' van Johnny Mandel.

In de tweede set was een hoogtepunt het Braziliaanse nummer 'Começar De Novo'( muz. Ivan Lins uit 1979), heel smaakvol gezongen door Roberto. Een prachtige instrumentale versie van 'Driftin' van Herbie Hancock volgde hierop met fijn drumsolowerk van Marcello! Het tweede hoogtepunt was - het door Niels betitelde- 'Yabadabadoo Time', een variatie op het thema van de 'Flinstones' filmmuziek. Na het slotstuk 'Pennies From Heaven' ontving de groep een staande ovatie en volgde na het verzoek van de zaal en PJPJ voorzitter Tjeerd Klapwijk nog een toegift (blues) met zangimprovisatie ('scatting') van Niels zelf en Roberto! Een jazzfeest voor de aanwezigen!

Volgend concert PJPJ: Jazzkoor Koninklijk Conservatorium op zondagmiddag 10 maart
Voor meer info: www.pjpj.nl 
 

Nieuws overzicht

De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 15 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 16 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 19 uur geleden
Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 16 apr, 20:42
Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 16 apr, 10:46