<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Eén van de werken van Fanny Mazure, dat u nog tot en met 10 maart kunt komen bekijken op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis (Foto VKK)
Eén van de werken van Fanny Mazure, dat u nog tot en met 10 maart kunt komen bekijken op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis (Foto VKK)
Kunst & Cultuur

Begin van een sprankelende zwanenzang?

  Cultuur

Fanny Mazure, al bijna 50 jaar lid van de Voorschotense Kunstkring (VKK) doet een oproep aan alle kunstliefhebbers: "Kom, zolang het nog kan, naar de exposities op de zolders van het Ambachts- en Baljuwhuis en steun daarmee de kunstkring." 

Het motto van de lopende tentoonstelling is: ABSTRACT, dat wil zeggen kunst zonder herkenbare voorstelling, maar met het accent des te nadrukkelijker op een veelvoud aan techniek en sfeer. Waar normaal bij een vereniging ieder lid werk kan inbrengen, is het vaak 'bien étonnés de se trouver ensemble', immers, zoveel exposanten, zoveel verschillende stijlen en zoveel formaten, waar dan een tentoonstellingscommissie een goed ogend geheel van moet zien te maken. Dit keer kregen vijf leden de kans alles zelf samen te stellen en na veelvuldig overleg kwam zo de harmonieuze en spannende tentoonstelling ABSTRACT tot stand. 

"Het voelt als thuiskomen wanneer ik weer in Voorschoten kom," vertelt Fanny die tegenwoordig in Oudorp bij Alkmaar woont. "En het leuke is, ik heb hier zo mijn privé musea, huizen waar minstens vijf, maar soms zelfs vijftien werken van mij hangen. Ik heb hier in de afgelopen halve eeuw wel enkele honderden werken verkocht. Van heel kleine aquarellen bij Art-i-Frame, de vroegere lijstenzaak, tot grote schilderijen, soms in opdracht." 

Fanny, het nog steeds uiterst productieve erelid van de VKK: "Droom tijdens ABSTRACT uw eigen droom bij de 'lichtschilderijen' van Maria Starke-Milo, die een niet eerder geziene wereld laten zien. En onderga de kleurexplosies in de geraffineerde, stralende grote doeken van Ilhan Yildirim. Of sta versteld over de uiterste precisie waarmee Jan Willem van Swigchem zijn papierreliëfs snijdt en vouwt. Ze veranderen van perspectief wanneer u zelf een beetje beweegt. Verzin uw eigen toepasselijke naam voor de stoere, ruwe en soms grappige ijzeren objecten van Ben Jansen. En beleef momenten van reflectie bij de kleine werkjes met collage van mijzelf. Zijn het toch weer fragmenten van tempeltjes?" 

U kunt de tentoonstelling nog tot en met 10 maart op woensdag, zaterdag en zondag tussen 14 en 17 uur komen bekijken. Wilt u rechtstreeks van de deelnemers meer weten over hun werk en gebruikte technieken? Kom dan naar de finissage op de sluitingsdag om 16 uur. De toegang is gratis. En voordat het doek mogelijk definitief valt over de expositiezolders heeft de VKK in elk geval nog drie tentoonstellingen tot het begin van de zomer op het programma staan: Een algemene ledententoonstelling met zeer recent werk, Lenteduo's waarin VKK-leden interessante collega's van elders introduceren en een hommage aan de vorig jaar overleden leden Luut de Gelder, Jaap Kuijpers en Jackie van Duin.

Meer informatie over de VKK en de tentoonstellingen vindt u op www.voorschotensekunstkring.nl. 
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten