Afbeelding

De Voorschotense Kerk op de Dag van Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

Op de vrijwilligersmarkt van 14 september a.s. zal ook de Voorschotense kerk aanwezig zijn. Dat gebeurt op verschillende manieren. Allereerst zijn er op deze markt in allerlei stalletjes mensen te vinden die op een of andere manier bij de kerk betrokken zijn.

Een mooie voorbeeld is de stand van de Wereldwinkel. Die Wereldwinkel is overigens vele jaren geleden in de kerk opgezet en daarna werden ze zelfstandig. Nu zitten ze in een diaconiehuisje aan de Voorstraat met op deze dag een stand voor hun winkel.

De kerk is ook op een andere manier aanwezig, want 14 september is ook Open Monumentendag. Dat betekent dat de H. Laurentiuskerk, Leidseweg 102, en het Kruispunt, Schoolstraat 2, ook open zijn. Sterker nog in beide kerken zijn podia waar muziek gemaakt wordt.

Verder hebben de kerken samen een kraam op het plein bij het Kruispunt. Thema van de kraam en de activiteiten is 'Gein op het Plein'. In de kraam zal een DVD gedraaid worden van het fantastische cabaret dat vorig jaar door Dirk Gudde en Bert Boter is opgevoerd. Om 13.45 uur wordt in het Kruispunt o.l.v. Richard Bot een oecumenische sing along gehouden. Iedereen kan dan in deze kerk bekende oecumenische liederen zingen. Deze sing-along is onderdeel van het muziekprogramma met o.a. de Cultuurfabriek en Exultate Deo.

Freek Bakker


 

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 2 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 2 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 2 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 2 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 8 uur geleden