Foto: Marcel van Hoek 
Foto: Marcel van Hoek  Foto: Marcel van Hoek 

BLOEMEN'in ''Galerie Biep"in Voorschoten

Cultuur

Voorschoten - Afgelopen vrijdag 6 september werd de expositie van Botanisch kunstenaar Janneke van Laar–Huijser met als titel 'natuurlijk….BLOEMEN' in ''Galerie Biep" in Voorschoten geopend. 

Janneke is werkend lid van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland. Veel collega's van deze vereniging, evenals haar cursisten waren bij de opening aanwezig. 

28 botanische aquarellen worden er tot 29 oktober aanstaande tentoongesteld in een mooie presentatie, die iedere bezoeker van de bibliotheek zal verwonderen. Natuur van dichtbij, kan zo mooi zijn. 

Het tekenen en schilderen van bloemen en planten is al jaren een passie van Janneke. Evenals het wandelen in bos en duin om op zoek te gaan naar een bijzonder bloeiend plantje, vruchten of bladeren.?Dat daar het contact met Dunea is ontstaan is een logisch gevolg. Ook zij werden vertegenwoordigd bij de opening. 

Janneke neemt de kijker mee in een wereld, die zo bijzonder is maar waar we te vaak geen oog voor hebben.  

Haar werken werden al eerder in grote musea in Nederland, Engeland, Rusland, Duitsland en Italië tentoongesteld. 

In samenwerking met de bibliotheek Voorschoten geeft Janneke in november een cursus botanisch tekenen in het leslokaal van de bibliotheek. U kunt zich opgeven via de bibliotheek. 

Leuk om te weten dat Janneke met deze expositie weer terug is in haar oude lagereschool aan de Wijngaardelaan 4 in Voorschoten, waar zij als 6 jarige haar eerste tekeningen maakte. 

Botanische kunst is een oud ambacht, dat u nu in  "Galerie Bieb" kunt bekijken, waar het uitmuntend tot zijn recht komt.  Botanische tekeningen worden al eeuwen wereldwijd gebruikt voor onderzoek. Ook het nieuwe Museum Naturalis en Museum Boerhave in Leiden beschikken over een afdeling, waar deze vorm van tekenen wordt gepresenteerd. 

Op de website jannekevanlaar-huijser.nl vind u meer informatie, over cursussen, lezingen en foto's van de opening van deze interessante expositie. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 12 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 14 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 15 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 20 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10