<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Schrijver Anne van Doorn heeft zijn nieuwe boek in de Leidse regio, waaronder Voorschoten, laten afspelen. Foto: PR
Schrijver Anne van Doorn heeft zijn nieuwe boek in de Leidse regio, waaronder Voorschoten, laten afspelen. Foto: PR
Kunst & Cultuur

Detective roman speelt zich deels in Voorschoten af

  Cultuur

De nieuwe detectiveroman van Anne van Doorn is verschenen. In 'De man die zijn geweten ontlastte' draait het om de vraag wat er gebeurde met Tessa Verwold. Deze jonge vrouw werd geboren in Leiderdorp, groeide op in Oegstgeest, en liep in 1983 weg uit een christelijke commune bij Amersfoort. Vijfendertig jaar later onderzoeken de Leidse speurders Robbie & Lowina haar raadselachtige verdwijning vanuit woontoren de Kolos van Cronesteyn, even buiten Voorschoten. 'De man die zijn geweten ontlastte' is nu in de boekhandel verkrijgbaar.

Particulier rechercheur Robbie Corbijn ziet het onderzoek naar de verdwijning van Tessa Verwold als een uitdaging. Hoewel ze al tientallen jaren vermist is, is de zaak nooit eerder onderzocht omdat Tessa de reputatie had een wegloper te zijn. Toen ze nog in Oegstgeest woonde, liep ze twee keer weg. Ze belandde in Amsterdam en raakte verslaafd aan heroïne. Na de afkickkliniek kwam ze in de commune terecht om zich voor te bereiden op haar terugkeer in de maatschappij. Tot ze verdween. De familie Verwold in Oegstgeest wil echter niet dat ze wordt opgespoord: "Tessa was een meisje met een zwartgeblakerde ziel."

'De man die zijn geweten ontlastte' is de derde detectiveroman over het speurdersduo Robbie & Lowina. Zij reizen stad en land af om de duistere geheimen van het verleden te ontrafelen. Ook Voorschoten komt een paar keer voorbij. Anne van Doorn laat Lowina een appartement aan de Harry Mulischstraat bezoeken, waar een oud-bewoonster van de commune woont. "Op een van mijn fietstochten langs de Vliet zag ik het appartementengebouw en werd getroffen door de architectuur," vertelt Van Doorn. "En ik wist: deze mooie locatie wil ik gebruiken."

'De man die zijn geweten ontlastte' (ISBN 9789492715333) is verschenen als paperback, telt 256 pagina's en kost 17,95 euro. Drie eerdere boeken van Anne zijn tijdelijk voor een combinatieprijs, een feestelijke korting, leverbaar. Tot eind dit jaar zijn 'De ouders keerden niet terug', 'De student die zou trouwen' en 'De mysteries van Robbie Corbijn' verkrijgbaar voor slechts 25 euro, in plaats van 40,90 euro. Het ISBN voor deze actie is 9789492715425. Meer informatie: annevandoorn.be.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten