Afbeelding

Filmtheater wordt boutique bioscoop

Cultuur Kunst & Cultuur

Sinds de maatregelen tegen corona van kracht zijn kunnen er in het Filmtheater aan de Prinses Marijkelaan minder bezoekers per voorstelling naar binnen. Als er vanaf 1 juli meer bezoekers ontvangen mogen worden, kan de zaal uitgebreid worden naar de ruimte die achter het filmdoek zit. 

Door 'n tijdelijk doek dat dieper in de zaal komt te hangen hopen de vrijwilligers van het filmtheater de capaciteit uit te breiden naar circa 60 bezoekers. Tussen de tribune en het doek komen dan tafeltjes waar bezoekers aan kunnen zitten. Behalve praktisch kan dat ook best gezellig worden, Filmtheater Voorschoten wordt dan tijdelijk, wat ook wel genoemd wordt, een ‘boutique bioscoop’ met veel ruimte en eigen zitjes.

Juli wordt muziekmaand. Behalve de speelfilms voor jong en oud zijn er veel muziekfilms te zien met concerten van INXS, de Rolling Stones en documentaires over Rolling Stones gitarist Ron Wood en Stamping Ground over het popfestival in het Kralingse bos in 1970. De liefhebbers van klassieke muziek kunnen terecht bij documentaires over Mozart en Chopin.De filmhits van de afgelopen maanden komen terug als zomerreprises: De beentjes van Sint-Hildegard, Little Women en 1917. Kaartjes kunnen alleen vooraf online besteld worden via www.filmtheatervoorschoten.nl

Verder blijft het filmtheater de hele zomer open op de vaste avonden: donderdag, vrijdag en zaterdag. In de eerste en laatste week van de vakantie zijn er 's middags dagelijks jeugdvoorstellingen en op zondagmiddag ook een matinee voor volwassenen.


Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 5 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 9 uur geleden 23
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24