De Bels zal zorgen voor een prachtig plaatje. Foto: Vsk
De Bels zal zorgen voor een prachtig plaatje. Foto: Vsk

Geen paardenmarkt maar wel oliebollen!

Cultuur

In de lange geschiedenis van de Voorschotense Paardenmarkt, sinds 2017 de Voorschotense Paardendagen, zal het jaar 2020 ook een belangrijke plaats in nemen: vanwege de Corona maatregelen vinden de Voorschotense Paardendagen niet plaats!

Voorzitter Cees Bijloos voorzitter van het Comité Paardenmarkt Voorschoten heeft zich erbij neergelegd, ‘het is niet anders zegt hij, we hielden er al lang rekening mee dat het dit jaar niet mogelijk zou zijn om zo’n groot evenement in het laatste weekend van juli te organiseren. Toch willen wij het niet zomaar voorbij laten gaan en hebben toch iets leuks georganiseerd voor de inwoners van Voorschoten'. 

'Als dank aan de vele jaren dat de familie Janvier op de kermis de Voorschotense ouderen op oliebollen trakteerden, heeft het Comité Paardenmarkt Voorschoten de gemeente om toestemming gevraagd voor de plaatsing van de oliebollenkraam van de familie Janvier van woensdag tot en met zaterdag op de Voorstraat tegenover restaurant VaBene. Het comité is blij met de snelle goedkeuring van de gemeente en op deze manier heeft het Comité Paardenmarkt Voorschoten iets kunnen terug doen voor de familie Janvier die, nu er geen kermis, is een groot deel van hun inkomsten moet missen. Wij hopen dat veel mensen de oliebollenkraam zullen bezoeken!'

Op zaterdag om 15.00 uur zijn er toch paarden op de Voorstraat. Een wagen met vier paarden zal op zaterdagmiddag door het dorp rijden.  De Bels, het Belgisch trekpaard uit de stal van Bijloos, zal prachtig getooid zijn met kopergerei. De wagen, met op de bok wethouder Paul de Bruijn,  rijdt vanaf de Voorstraat naar de verzorgingstehuizen in Voorschoten. Het Comité Paardenmarkt Voorschoten zal het personeel en de bewoners van de verzorgingstehuizen trakteren op oliebollen.

En zo zal het jaar 2020 toch vermeld kunnen worden op de activiteitenkalender van de Voorschotense Paardendagen!

Dit jaar geen oliebollen op de kermis maar wel op de Voorstraat!

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 1 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 1 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 7 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 18 uur geleden