<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Scènefoto van Monster - #wijzijnNederland (HNTjong), foto: Johan Nieuwenhuize
Scènefoto van Monster - #wijzijnNederland (HNTjong), foto: Johan Nieuwenhuize (Foto: Marjolein)
Kunst & Cultuur

Theater in alle Voorschotense basisschoolklassen

  Cultuur

De komende weken beleven basisschoolkinderen van alle leeftijden door heel Voorschoten theatervoorstellingen van HNTjong in de klas. Het is voor het eerst dat HNTjong met het project #wijzijnNederland buiten Den Haag de klassen in gaat. 

Het jeugdtheatergezelschap doet dit om ondanks de coronabeperkingen toch zoveel mogelijkde verbinding met het publiek aan te gaan.

Theater in de klas
Met het project #wijzijnNederland brengt HNTjong het theater naar de klas. Dit deed zij alver voor de coronacrisis om theater voor alle kinderen toegankelijk te maken. Nu het voorveel mensen lastiger is geworden om naar het theater te komen zet HNTjong dit streven luister bij. Daarom is HNTjong de komende weken in Voorschoten om vier voorstellingen –geschreven door vier jonge schrijvers en geregisseerd door theatermakers Hanna Timmers en Thabi Mooi – te spelen voor alle basisschoolleeftijden. Op deze manier bereiken zij kinderen die normaal gezien misschien niet naar het theater hadden kunnen komen.

#wijzijnNederland
#wijzijnNederland is een uit vier klassenvoorstellingen bestaand project waarin er wordtgekeken naar verschillen en overeenkomsten, naar grenzen en wat het betekent om onderdeel te zijn van ‘wij’. Met de acteurs filosoferen, maken en bouwen de leerlingen mee aan de voorstelling en ontdekken ze welke ‘wij’ zij samen zijn. De komende weken spelen ze de voorstellingen Eiland, Monster, Grensrechters en Twee/Eenheid op Voorschotense basisscholen. Vier verschillende voorstellingen maar met één overkoepelend thema: identiteit. Een thema dat juist nu, waarin alles anders is, nóg relevanter is geworden.

HNTjong
HNTjong maakt de jeugd en young adult voorstellingen van Het Nationale Theater. Ze spelen in theaters, op scholen, voor scholen en zorgen altijd voor een extra ervaring. HNTjong maakt voorstellingen met actuele thema’s, verteld in een hedendaagse, beeldende, muzikale, fysieke theaterstijl onder artistieke leiding van Noël Fischer.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten