<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Kunst & Cultuur

Stadsgezelschap PS|theater brengt online ‘Wij zijn de buren’

  Cultuur

Van vrijdag 26 t/m zondag 28 februari en van vrijdag 5 t/m zondag 7 maart om 20.00 uur speelt PS|theater de voorstelling WIJ ZIJN DE BUREN: een online theatervoorstelling over burenliefde, nabuurschap en buurtgevoel. De voorstelling wordt live gespeeld en is te bekijken via computer, tablet of telefoon.

PS|theater ging de afgelopen maanden op bezoek bij hun buren Zoeterwoude, Leiderdorp, Voorschoten en Oegstgeest. Met een fikse dosis nieuwsgierigheid en de nodige vooroordelen spraken theatermakers Julia, Rian en Tijs met allerlei dorpelingen over het leven in hun dorp en stelden hen vragen als: Bij wie kun je altijd terecht voor een kopje suiker? Hoe verwelkomt jouw straat de nieuwe buren? Wat maakt een buurt tot een buurtje? En wie zijn de buren van een dorp verder?

De makers van PS|theater ontmoetten uiteenlopende dorpsbewoners als de geboren en getogen Zoeterwoudenaar Rob en de net gearriveerde Ayman. Van Gonny, Leiderdorper in hart en nieren, tot de 24-jarige Rodney. Van de typische Voorschotenaren Aad en Joke tot de kunstenaars op Beresteijn. Van Henk, de laatste melkboer van Oegstgeest, tot de wereldburger Lisa. We vroegen hen naar het leven in het dorp en naar hun relatie met de stad. 

De mooiste, meest bijzondere en ontroerende verhalen komen samen in WIJ ZIJN DE BUREN. Waarin een aantal dorpsbewoners ook te zien is. Bovendien kunnen toeschouwers hun stem tijdens de voorstelling laten horen.

Kaarten voor de voorstelling kosten 7,50 en zijn te koop via de website van PS|theater: https://pstheater.nl/agenda/wij-zijn/. De voorstelling wordt live gespeeld vanuit Zoeterwoude en is te zien via computer, tablet of telefoon. Kaartkopers krijgen een uur voordat de voorstelling begint een mail met daarin een link die naar de voorstelling verwijst.

Over PS|theater
PS|theater is het stadsgezelschap van Leiden dat, onder artistieke leiding van Pepijn Smit, theaterproducties maakt over hoe we nu in de stad samenleven. Het speelt voorstellingen op unieke plekken in de stad: van de Pieterskerk tot De Kooi en van Begraafplaats Groenesteeg tot Park Matillo. Bij onze voorstellingen maakt iedereen kennis met verhalen over de stad en over stadsgenoten. De stad is dus onderzoeksgebied, werkterrein, podium en partner. Dit seizoen kijkt PStheater over de stadsgrenzen en trekt naar de dorpen aan de rand van Leiden. Hoe verschilt het leven in de stad met het leven in een dorp?


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten