Afbeelding
Foto: Gordon Meuleman

Audio fietstour leidt naar verborgen verhalen uit de oorlog

Cultuur Kunst & Cultuur

PS|jong, de jongerentak van het Leidse stadsgezelschap PS|theater, kijkt voor het jaarlijkse theaterproject Theater Na de Dam, voorbij de stadsgrenzen van Leiden: wat is er OM ONS HEEN gebeurd in de Tweede Wereldoorlog?

De jongeren begonnen een tocht langs Oegstgeest, Zoeterwoude en Voorschoten en zochten naar de verborgen verhalen. Van deze verhalen is een audio-route gemaakt die van dinsdag 4 t/m zondag 9 mei op eigen gelegenheid gefietst kan worden. Bij drie speciale plekken kan er een gemaakt stop gemaakt worden om een audioportret te beluisteren. Voor deze tour is een speciale routekaart ontworpen die via de website van PS|theater gekocht kan worden. De route kan op elke gewenste plek gestart worden.

Informatie en kaartverkoop

Vanaf maandag 19 april tot donderdag 29 april kunnen er voor 3 Euro een kaarten gekocht worden voor OM ONS HEEN. Kaartkopers krijgen van PS|theater de audioportretten, een speciaal ontworpen routekaart, een bon voor een drankje-to-go en een aantal leuke extra’s thuis gestuurd. De route kan vanaf di 4 mei t/m zo 9 mei gefietst worden. Kaarten kopen kan via https://kaarten.pstheater.nl/.

Theater Na de Dam
Tijdens de twaalfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 43 projecten door heel Nederland zich in om 4 mei 2021 van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen – iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 2 uur geleden
Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 8 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 8 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 9 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 9 uur geleden