De VKK kan nog niet exposeren in het Ambachts- en Baljuwhuis maar de kunst is wel achter de ramen van het pand te zien.
De VKK kan nog niet exposeren in het Ambachts- en Baljuwhuis maar de kunst is wel achter de ramen van het pand te zien. Foto: VSK

Kunstkring zoekt nieuwe voorzitter

Cultuur Kunst & Cultuur

De Voorschotense Kunstkring (VKK) is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Een kunstliefhebber, die bereid is de VKK samen met de andere bestuursleden door een bijzondere periode heen te loodsen, waarin nieuwe expositiemogelijkheden moeten worden gevonden en de onderlinge samenhang na de een zware wissel trekkende coronaperiode weer nieuw leven moet worden ingeblazen.

Tijdens de coronaproof uitgevoerde algemene vergadering op zondag 2 mei in de voormalige Kruispuntkerk namen de leden met bloemen en wijn afscheid van de gaande voorzitter, Mieneke de Beus, die met veel enthousiasme en elan de kar gedurende ruim drie jaar heeft getrokken. De overgebleven bestuursleden, aangevuld met enkele nieuwe bestuurders hopen snel met een nieuwe naam te kunnen komen.

Op zondag 6 juni wil men de kandidaat aan de leden voorstellen. Wilt u meer weten over deze uitdagende functie, aarzel dan niet om snel contact op te nemen met de secretaris van de VKK, Bert Westra, telefoon 06-32275691. Hij zal u graag geheel vrijblijvend uitgebreid over de functie-inhoud vertellen en desgewenst vervolgens uitnodigen voor een kennismakingsgesprek met het hele bestuur. Daarna kunt u beslissen of u echt kandidaat wilt zijn. 

Mogelijk spreekt een voorzittersfunctie u minder aan, maar zou u wel als secretaris willen en kunnen optreden. Laat dat dan ook weten, want er valt binnen het VKK-bestuur altijd over een herverdeling van taken te spreken. 

Het bestuur van de VKK wacht in spanning of er een reactie op deze oproep komt. Vergeet ook niet contact op te nemen als u niet direct, maar wel binnen afzienbare tijd voor deze functie in aanmerking zou kunnen komen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 12 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 21 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9