<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Kunst & Cultuur

Derde editie Ontmoet Schrijvers Online

  Cultuur

Altijd al een vraag willen stellen aan een doorgewinterde schrijver als Adriaan van Dis? Of juist aan een aanstormend talent als Maxime Garcia Diaz? Meld je dan aan voor de livestream Ontmoet Schrijvers Online dat plaatsvindt op donderdag 24 juni van 19.30 tot 21.00 uur. Deze avond staat in het teken van optredens en interviews met schrijvers en dichters. Ook krijg je de kans om zélf vragen te stellen!

Programma
Je kunt tijdens Ontmoet Schrijvers Online kijken en luisteren naar:

Adriaan van Dis heeft sinds zijn debuut Nathan Sid uit 1983 tientallen boeken geschreven en vele prijzen gewonnen. Hij beoefent vele genres waagt zich regelmatig aan iets nieuws. Zijn laatste roman KliFi is hier een voorbeeld van: klimaatfictie kun je het noemen, maar het is moeilijk dit boek in een genre onder te brengen en dat is ook helemaal niet nodig.

Simone Atangana Bekono was dit jaar met debuutroman Confrontaties genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De zestienjarige Salomé zit in jeugddetentie vanwege een mishandeling. Zij probeert zich te handhaven in de instelling en kijkt terug op haar jonge leven. Het verhaal is rauw en is met veel vaart geschreven.

Maxime Garcia Diaz is een jonge dichter. Ze studeerde cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam en won in 2019 het NK Poetry Slam. In 2020 kwam haar chapbook Artificielle uit bij het label Marktcorruptie, over Marie-Antoinette, Disneyland en het baby-faced simulacrum. Binnenkort verschijnt haar debuutbundel Het is warm in de hivemind.

De avond wordt gepresenteerd door schrijver Elfie Tromp.

Aanmelden Ontmoet Schrijvers Online?
Deelnemers kunnen zich HIER gratis aanmelden. Wil je een interview terugkijken? Dat kan op het Probiblio YouTube-kanaal. Ontmoet Schrijvers Online is een initiatief van bibliotheken en Probiblio waarbij bibliotheken online bekende schrijvers en dichters ontvangen en interviewen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten