<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Kunst & Cultuur

Succesvol jazzconcert PJPJ met Zoë de Priester Kwartet

  Cultuur

Het Zoë de Priester Kwartet trad aan voor 2 concerten afgelopen zondagmiddag in het Cultureel Centrum. De 22-jarige zangeres Zoë opende meteen swingend met de Jitterbug Waltz van Eric Dolphy en Fats Waller. Haar bijzonder mooie stemgeluid doet in de verte denken aan zangeres Amy Winehouse. 

Zij werd begeleid door de jonge jazztalenten Jim van der Klundert op gitaar, Alessio Calore op contrabas en Lorenzo Mastrogregori op drums. 

Bekende jazzstandards passeerden de revue maar Zoë gaf een eigen en originele draai aan de stukken; bijvoorbeeld bij ‘Round Midnight van Thelonious Monk en Never will I marry van Nancy Wilson. In het stuk Yardbird Suite van Charlie Parker schitterde Jim van der Klundert met een mooie gitaarsolo. 

Het PJPJ publiek genoot zichtbaar van de ‘live muziek’ die men zo lang heeft moeten missen. Na nog enkele bekende standards sloot het Zoé de Priester Kwartet af met For all we know van Donny Hathaway en Blue Skies van Irvin Berlin en speelde Alessio Calore een virtuoze contrabas solo. 

Het publiek ging tevreden naar huis.

Het volgende PJPJ concert is op zaterdagavond 26 juni om 19 uur en 21 uur

Zie voor meer info over de concerten: www.pjpj.nl<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten