Afbeelding
Foto: Stoomtrein Katwijk Leiden

Fluitend en stomend de zomervakantie uitblazen

Cultuur Kunst & Cultuur

In het weekend van 28 en 29 augustus kunnen kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s op een feestelijke manier de zomervakantie uitblazen bij Stoomtrein Katwijk Leiden. Dit weekend staan er twee stoomlocomotieven onder stoom en rijden er ook twee stoomlocomotieven op schaal rond waarop kinderen mogen meerijden. 

Nieuw schooljaar
Nog een weekend vrij en dan gaan de kinderen weer naar school. Dat wordt weer vroeg opstaan om iedereen weer op tijd af te leveren bij de juf of meester. Op 28 en 28 augustus kun je bij Stoomtrein Katwijk Leiden de zomervakantie feestelijk uitblazen. De stokers en machinisten van dit museum brengen twee stoomlocomotieven onder stoom. Dit weekend zijn er ook twee miniatuur stoomlocomotieven waarop kinderen, en als ze nog erg klein zijn, ook (groot)ouders kunnen meerijden. Succes verzekerd. Naast de ritten met de grote en kleine stoomtreinen kan ook meegereden worden met een antieke dieseltrein met open wagens.

Wel even reserveren

De maatregelen van het RIVM zijn nog steeds van toepassing voor musea. Om te grote drukte op de perrons te voorkomen moeten de kaartjes vooraf worden gereserveerd via de website van het museum. Vanwege te verwachten grote drukte is het raadzaam niet te lang te wachten. Op=op.

Nieuws overzicht

De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 12 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 14 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 17 uur geleden
Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 16 apr, 20:42
Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 16 apr, 10:46