Afbeelding
Foto: NELLEKE DE VRIES

Jubileumconcert Harmonie Philomena trok veel publiek

Cultuur Kunst & Cultuur

Op uitnodiging van hun beschermheer, Voorschotenaar Cees Bijloos, kwam Harmonie Philomena uit Haelen (Limburg) in Voorschoten haar 100-jarig bestaan vieren. Afgelopen zaterdag trad de Harmonie met veel succes op voor het toegestroomde publiek op het Treubplein. 

‘Het laatste grote optreden buiten van de Harmonie was in het kader van 75 jaar bevrijding van het Leudal in (Midden -Limburg) in 2019’, memoreert Bijloos. ‘Het optreden vond toen plaats op mijn boerderij, waar in de oorlog verschrikkelijke razzia’s hebben plaatsgevonden. Een openluchtspel van tien avonden over het verzet heeft toen grote indruk achtergelaten bij het vele publiek’.

Het was aanvankelijk de bedoeling om samen met de Harmonie Voorschoten op te treden maar vanwege de coronamaatregelen is het gezamenlijk optreden afgezegd. Ook de geplande feestavond in de Gouden Leeuw ging niet door. Het hotel/restaurant is na de brand nog niet geopend. In plaats daarvan week het gezelschap uit naar de Haagsche Schouw. 

Fotografe Nelleke de Vries maakte een sfeerimpressie van de middag. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 58 minuten geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 1 uur geleden
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 2 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 5 uur geleden
Afbeelding
Kasteel Duivenvoorde is weer open met een nieuwe expositie 5 uur geleden