<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: NELLEKE DE VRIES
Kunst & Cultuur

Dirigente Nelleke de Vries neemt afscheid

  Cultuur

Op 17 oktober a.s. wordt het eerste inloopconcert van dit seizoen gehouden. Niet in Het Kruispunt, maar deze nieuwe serie start in de Dorpskerk aan het Kerkplein. Na de verbouwing van de Dorpskerk en de coronaperiode zal er een voorzichtig begin worden gemaakt met een nieuwe reeks inloopconcerten. Het is ook het afscheidsconcert van Nelleke de Vries als dirigent van het Concertorkest van Laurentius. 

Dit orkest is in 2015 opgericht en is daarmee het jongste orkest van deze vereniging. In eerste instantie voor oud leden van de Drumfanfare, die de combinatie muziek en marcheren te intensief vonden, maar nog wel muziek willen blijven maken bij Laurentius. 

Ondertussen is de huidige bezetting van dit orkest naar 20 leden uitgebreid met muzikanten die geen lid zijn geweest van de Drumfanfare. Het repertoire wordt in samenspraak met de leden en de dirigent bepaald. Veel muziek wordt gearrangeerd door trompettist Marc van Niel.

Het repertoire bestaat o.a. uit Oer Hollandse liedjes, popmuziek, vergeten series en concertwerken zoals Concerto d’Amour en een arrangement van “Pirates of the Caribbean”. Gedurende de kerstperiode treedt het Concertorkest op als Charles Dickens Orkest in de regio.

Aanvang:16.00 uur. Adres: Kerkplein 2 in Voorschoten (entree via de deur onder de kerktoren)


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten