<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>D&eacute;sanne van Brederode (foto: Querido uitgeverij) </p>

Désanne van Brederode (foto: Querido uitgeverij)

Kunst & Cultuur

Désanne van Brederode te gast in het Spiritueel Café

  Cultuur

Op zondag 28 november houdt Désanne van Brederode een voordracht in het Spiritueel Café. Plaats: Dorpskerk Voorschoten, 15.30 (kerk open 15.00), aanmelden van tevoren is nodig: spiritueelcafe@kpnmail.nl. Bij binnenkomst is coronacheck verplicht. De bijeenkomst is ook online te volgen via: www.dorpskerkvoorschoten.nl. Toegang/bijwonen is vrij; uw vrijwillige gift wordt op prijs gesteld.

We leven in een tijd waarin klimaatopwarming een steeds serieuzere dreiging vormt, terwijl het er soms op kan lijken dat mensen in sociaal opzicht een ijstijd beleven. Hoeveel er achter onze beeldschermen ook valt te ontdekken, beleven en delen, tijdens de quarantaine, lockdowns en avondklok werd duidelijk dat deze vorm van communicatie nooit de fysieke, van mens tot mens, kan vervangen. Hoe ontdekken we in onszelf en elkaar waar we warm voor lopen? Hoe houden we de vlam duurzaam brandend? Kunnen we nog wel ‘vurig’ zijn, in verlangen en gemis, in interesse en openheid voor wie en wat er op onze weg komt? Van het vlammetje in de Sint Maartenslampion naar de eerste kaarsvlam van Advent - het zijn aanstekelijke beelden die kunnen helpen om in donkere dagen en tijden het hartenvuur levend te houden. Daar kan geen openhaard-app tegenop. 

Désanne van Brederode(1970) studeerde filosofie en is schrijver, dichter, essayist en columnist. Ook houdt zij geregeld lezingen over uiteenlopende maatschappelijke en levensbeschouwelijke thema’s. Zij is lid van het theologische elftal van dagblad Trouw. In 2019 verscheen haar roman Wonderlamp, en het afgelopen voorjaar verscheen haar negende roman, De tas. Beide bij uitgeverij Querido. Momenteel werkt zij aan een vervolg op de essaybundel De ziel onder de arm, die in 2012 verscheen. Ditmaal zijn (innerlijk) vuur en enthousiasme de onderwerpen.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten