De nieuwe show van Laurentius gooide hoge ogen in Kerkrade.
De nieuwe show van Laurentius gooide hoge ogen in Kerkrade. Foto: NELLEKE DE VRIES

Laurentius gooit hoge ogen bij Wereld Muziek Concours

Cultuur Kunst & Cultuur

Afgelopen zondag vertrok Muziekvereniging Laurentius naar het zuiden des lands om deel te nemen aan het Wereld Muziek Concours in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade. Met de nieuwe show ‘Just Say Hello’ haalde de Voorschotense vereniging 84,85 punten. ‘Daar zijn we tevreden mee, zeker gezien onze kleine bezetting. Trots op de muzikanten’, laat de vereniging op haar facebookpagina weten. Daar is ook een filmpje van het optreden te zien. 

Op de site korpsmuziek.nl werd live verslag gedaan van het optreden van Laurentius en het commentaar was positief: 

‘De show is gebaseerd op de snelle vooruitgang en urgentie van communicatie in de samenleving. Alle aspecten van verbale en non-verbale communicatie zijn verwerkt. We horen onder andere On the Radio (Donna Summer), Don’t Speak (No Doubt), Radio, Hello (Lionel Richie), Sing Sing Sing en de titelsong Just Say Hello. Een vol programma dus! 

Het begin ziet er verzorgd uit. Voor je het weet ben je via Don’t Speak alweer aanbeland bij het volgende nummer. De eerste twee nummers worden vooral gedragen door de trompetsectie. Daarna is het zwaar koper wat nadrukkelijker aanwezig, maar de stemming/balans lijkt niet helemaal perfect in I Just Called to Say I Love You. Prima overgang naar Radio! 

Visueel gebeurt er behoorlijk veel op het veld! Zoals de slagwerkers die de tekst uitbeelden in gebarentaal! Mooi effect in Adele’s Hello! Ook een mooie balans tussen de hout- en de kopersectie. Lekkere slagwerkovergang! Even hun momentje om te shinen en dat is dik voor elkaar!
Hips don’t Lie! Een soort dansbattle tussen de hout- en de kopersectie en dan komt men bij elkaar: de heupen wiegen van links naar rechts. Laurentius heeft een gevarieerd visueel boek! Ze gebruiken het veld goed en gebruiken ook transities om een visueel verhaal te vertellen. Pittige staccatonootjes voor de trompetten in Call me Maybe! En door naar I Say a Little Prayer, een klein beetje overspeeld. De dynamische verschillen zouden soms wat groter mogen zijn. Ook de balans in de melodiepartijen is soms niet perfect.

Just Say Hello is het slotnummer. In een lekker marstempo! De handen gaan op elkaar! Laurentius komt voorwaarts en bouwt tijdens een dynamisch verschil weer op naar een climax! Aan het einde zwaait de club zwaait naar het publiek! Een op-en-top medleyshow, waarbij het ene nummer het andere snel opvolgt! We zien het thema terugkomen in de muziek en ook bij de visuele effecten. Een visuele nette uitvoering van hun show, die ook zomaar weer voorbij is.’

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding