Schrijvers Barbara Scholten en Rian Visser kwamen afgelopen vrijdag naar de Nutsschool om de kinderboekenweek af te trappen.
Schrijvers Barbara Scholten en Rian Visser kwamen afgelopen vrijdag naar de Nutsschool om de kinderboekenweek af te trappen. Foto: PR

Schrijvers Rian Visser en Barbara Scholten op Nutsbasisschool

Cultuur Kunst & Cultuur

De Nutsbasisschool vindt leesplezier erg belangrijk. Daarom nodigen zij ieder jaar schrijvers uit op school. Afgelopen vrijdag stond auteur Barbara Scholten voor de groepen 5 t/m 8. Zij begon met een quiz en vertelde leuke verhalen over haar boek “Oma Luchtbuks”. Ineens willen alle kinderen dit boek lezen.

Gelukkig voor hen komt vrijdag 14 oktober The Readshop Voorschoten met een boekenkraam op school. Ook komt op 26 oktober het nieuwste boek van Barbara uit “Donnie Donut”.  

Voor de groepen 1 t/m 4 kwam Rian Visser. Zij vertelde over haar dichtbundel ‘Alle wensen van de Wereld’, daarna maakte ze met de kinderen een animatiefilm met een leerling in de hoofdrol. Ook kwamen de leuke boekenpersonages Zar en Blitz aan bod. Dit zijn favoriete boeken van de kinderen van groep 3 en 4. Ze sloot af met het boek “Het geheim van de groene straat”. 

Dit is een mooie start voor de Kinderboekenweek Gi-Ga-Groen waar deze week mee gestart wordt. Op het podium staat nu midden in de school een boomhut. Hierin komen de komende weken allerlei kamers over een kinderboek. Maar hoe komt er nu een boom middenin de school? Ook lopen er allerlei boekpersonages rond op school? Zou mevrouw Hekster  (uit: “Het Geheim van de groene straat”) er iets mee te maken hebben?